χέρι που κρατά ένα σπορόφυτο πάνω από έναν δίσκο με φυτά

8 καλύτερα κιτ εκκίνησης σπόρων για να ξεκινήσετε τον τέλειο κήπο το 2023

Αξιολογούμε ανεξάρτητα όλα τα προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Εάν κάνετε κλικ στους συνδέσμους που παρέχουμε, ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση.

Φύτεψες ποτέ τον κήπο σου την άνοιξη μόνο για να βρεις κάποια φυτά να φυτρώσουν ενώ τα υπόλοιπα ήταν χαμένοι σπόροι; Αν θέλεις βοηθήστε τους σπόρους σας στη βλάστηση, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα κιτ εκκίνησης σπόρων. Ένα κιτ εκκίνησης σπόρων σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε την ανάπτυξη τους χειμερινούς μήνες πριν φυτέψετε οτιδήποτε στο έδαφος ή τις ζαρντινιέρες σας.

Είτε αγοράζετε σπορόφυτα από φυτώριο είτε από τοπικό κατάστημα κήπου, η γαλουχία με σπόρους σε νόστιμα λαχανικά ή εκπληκτική χλωρίδα είναι πολύ πιο εύκολη με λίγη βοήθεια στα αρχικά στάδια. Υπάρχουν όμως τόσες πολλές επιλογές που μπορεί να αισθάνονται υπερβολικό για τους νέους κηπουρούς να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέξουν όταν αγοράζουν το καλύτερο κιτ εκκίνησης σπόρων.

Ευτυχώς, έχω ταξινομήσει τη λίστα σε διαφορετικές κατηγορίες, ώστε να μπορείτε να βρείτε το καλύτερο προϊόν για τις ανάγκες σας. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τα καλύτερα κιτ εκκίνησης σπόρων και συμβουλές σχετικά με τις εκτιμήσεις πριν αγοράσετε ένα προϊόν.

Βασικά Takeaways

Ο γενικός νικητής του καλύτερου κιτ εκκίνησης σπόρων πηγαίνει στο Γκάρτζεν Δίσκος φυτών 40 κυττάρων, καθώς έχει όλα όσα χρειάζεστε για να βοηθήσετε τους σπόρους σας να ωριμάσουν. Η Gardzen συσκευάζει το προϊόν της με δίσκους βάσης και θολωτά καπάκια, επομένως δεν χρειάζεται να παρέχετε πολλά πρόσθετα αξεσουάρ.

Για όποιον έχει προϋπολογισμό, το Burpee Ο δίσκος εκκίνησης σπόρων αποφεύγει μερικά κουδούνια και σφυρίχτρες για να σας δώσει τα απαραίτητα σε ανταγωνιστική τιμή. Εάν έχετε άλλες προδιαγραφές στο μυαλό σας, σίγουρα θα βρείτε το τέλειο κιτ για εσάς, καθώς και μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια υγιών δενδρυλλίων.

χέρι που κρατά ένα σπορόφυτο πάνω από έναν δίσκο με φυτά

bootstrapfarmer / Instagram

κιτ εκκίνησης σπόρων

Δείτε το στο Amazon

Το Gardzen σας παρέχει σχεδόν όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε με τους δίσκους φυτών του. Εάν επιλέξετε τη συσκευασία των 10, θα έχετε περισσότερο από αρκετό χώρο για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια των σπόρων σας πριν ξεκινήσει η περίοδος φύτευσης.

Ενώ κάποιοι μπορεί να χλευάζουν το πλαστικό υλικό, είναι εκπληκτικά ανθεκτικό και επαναχρησιμοποιήσιμο. Εφόσον δεν τα καταχραστείτε υπερβολικά, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους δίσκους για αρκετές εποχές και να μην ανησυχείτε για προβλήματα θραύσης.

Τα θολωτά καπάκια θα σας εξυπηρετήσουν καλά για σχεδόν κάθε σπόρο που προσπαθήσετε να ξεκινήσετε. Με ύψος 2,75 ίντσες, μπορείτε να χωρέσετε τα περισσότερα φυτά μέσα στο δίσκο μέχρι να έρθει η ώρα της μεταφοράς. Το μόνο πραγματικό μου μειονέκτημα είναι το μέγεθος του κελιού. Δεδομένου ότι είναι μικρότερα από ορισμένα άλλα προϊόντα, πρέπει να μεταφέρετε τα σπορόφυτα νωρίτερα από ό,τι με άλλα μοντέλα. Αποφύγετε να φυτέψετε τους σπόρους σας πολύ νωρίς.

Υλικό: Πλαστική ύλη | Χωρητικότητα: 400 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 1,4 x 1,4 x 1,85″ | Διαστάσεις δίσκου: 14,5 x 9 x 1,85″

δίσκος σπόρων

Δείτε το στο Amazon

Το Burpee είναι μια αγαπημένη μάρκα για πολλούς κηπουρούς με χαμηλό προϋπολογισμό και αυτός ο δίσκος σπόρων είναι ιδανικός για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα ή μόλις ξεκινούν τον πρώτο τους κήπο. Ενώ πρέπει να παρέχετε φως και θερμότητα για τους σπόρους, αυτή είναι μια προσιτή επιλογή που καλλιεργεί σπόρους αποδεκτής ποιότητας.

Διαβάστε περισσότερα  7 Καλύτερο Χώμα Γλάστρας για Λαχανικά - Καλύτερη Ανάπτυξη το 2023

Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε χώμα για αυτό το κιτ εκκίνησης, καθώς το Burpee περιλαμβάνει σφαιρίδια χώματος με το προϊόν. Τα πέλλετ του εδάφους χρειάζονται χρόνο για να προετοιμαστούν και θεωρώ ότι η διαδικασία είναι κουραστική, αλλά για όσους έχουν προϋπολογισμό, υπάρχουν λίγες επιλογές τόσο καλές όσο αυτή.

Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας, τα σπορόφυτά σας μπορεί να είναι μικρότερα, αλλά δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα να επιβιώσουν σε έναν εξωτερικό κήπο.

Υλικό: Πλαστική ύλη | Χωρητικότητα: 72 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 1,5 x 1,5 x 2″ | Διαστάσεις δίσκου: 10 x 20 x 2″

ορεκτικά σπόρων σιλικόνης

Δείτε το στο Amazon

Η Sili-Seedlings έχει επίγνωση της ζημιάς που προκαλούν τα πλαστικά μιας χρήσης στο περιβάλλον μας και έφτιαξε το καλύτερο κιτ εκκίνησης σπόρων με σιλικόνη. Το υλικό είναι ανθεκτικό και επαναχρησιμοποιήσιμο, ενώ μπορείτε να πλύνετε το κιτ ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτό το μοντέλο σε απόθεμα στο Amazon και η Sili-Seedlings προσφέρει πολλές επιλογές χρωμάτων. Εάν πρέπει να παρακολουθείτε τους σπόρους σας, απλώς γράψτε το όνομα στο πλάι με ένα μαρκαδόρο στεγνώματος. Μόλις μεταφέρετε τα σπορόφυτα, η γραφή είναι εύκολο να σβήσει με οινόπνευμα εντριβής για την επισήμανση της επόμενης παρτίδας.

Λάβετε υπόψη ότι έχετε μόνο έξι κελιά με κάθε δίσκο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα λάβετε υπόψη για μικρότερους κήπους. Οι μεγάλοι κήποι θα απαιτήσουν μεγαλύτερα μοντέλα.

Υλικό: Σιλικόνη | Χωρητικότητα: 12 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 2 x 2 x 2,25″ | Διαστάσεις δίσκου: 6,25 x 4,25 x 2,75″

ορεκτικά σπόρων με φως

Δείτε το στο Amazon

Εάν δεν έχετε πολύ φυσικό φως στο σπίτι σας, θα πρέπει να επιλέξετε έναν δίσκο εκκίνησης σπόρων με φως ανάπτυξης. Το Yskea έχει το αγαπημένο μου κιτ με αυξητικό φως. Το Yskea υπόσχεται γερά σπορόφυτα και περιλαμβάνει θόλο υγρασίας για να σας βοηθήσει να ελέγχετε τη θερμοκρασία μαζί με το φως.

Πρέπει να παρέχετε το έδαφος για αυτό το προϊόν, κάτι που μπορεί να το κάνει λίγο πιο δύσκολο για αρχάριους. Εκτός από το χώμα και τη θερμότητα, έχετε όλα όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένης της βάσης και του θόλου. Όσον αφορά τις λύσεις μιας στάσης, αυτό το μοντέλο της Yskea είναι ένα από τα αγαπημένα μου.

Οι διαφανείς δίσκοι είναι μια ωραία πινελιά. μπορείτε να δείτε τις ρίζες να πιάνουν για να καταλάβετε πώς μεγαλώνουν τα φυτά σας. Εάν μπορείτε να απολαύσετε μια ελαφρώς premium τιμή, αυτή είναι η κορυφαία επιλογή για το καλύτερο κιτ εκκίνησης σπόρων με φως ανάπτυξης.

Υλικό: Πλαστική ύλη | Χωρητικότητα: 72 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 1,5 x 1,5 x 2,1″ | Διαστάσεις δίσκου: 5,7 x 7,25 x 2,1″ (Ύψος θόλου: 3,9″)

ορεκτικά σπόρων

Δείτε το στο Amazon

Η Bonviee κατασκευάζει έναν από τους καλύτερους εσωτερικούς δίσκους εκκίνησης σπόρων στην αγορά. Το κύριο τέχνασμα αυτού του μοντέλου είναι ο έλεγχος της υγρασίας του. Μπορείτε να προσαρμόσετε τους θόλους σε κάθε δίσκο ώστε να επιτρέπεται το σωστό επίπεδο υγρασίας για διαφορετικούς τύπους δενδρυλλίων.

Αυτό το προϊόν είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους. Οι δίσκοι είναι συμπαγείς, που σημαίνει ότι είναι ιδανικοί για ένα πολυσύχναστο σπίτι. Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλούς δίσκους γύρω από το σπίτι σε βολικές τοποθεσίες, εξοικονομώντας χώρο και αποφεύγοντας την ακαταστασία.

Διαβάστε περισσότερα  Φυτική τροφή εναντίον λιπασμάτων: Κατανόηση 8 βασικών διαφορών το 2023

Λαμβάνετε πολλά κελιά με αυτό το μοντέλο και άφθονο χώρο στα κελιά. Τα βαθιά κύτταρα επιτρέπουν στα φυτά να βλασταίνουν σε εσωτερικούς χώρους περισσότερο από κάποια άλλα μοντέλα. Δίνοντας στα φυτά σας έξτρα τρυφερή αγάπη πριν τα τοποθετήσετε στον κήπο μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας επιτυχημένης συγκομιδής και ενός flop.

Υλικό: Πλαστική ύλη | Χωρητικότητα: 120 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 1,5 x 1,5 x 2″ | Διαστάσεις δίσκου: 7 × 5,5 × 2″ (Μέγεθος θόλου: 7,3 × 5,7 × 2″)

αυτοποτιζόμενο μίζα σπόρων

Δείτε το στο Amazon

Η Burpee έφτιαξε το καλύτερο κιτ εκκίνησης για σπόρους πάγκου με τον αυτοποτιζόμενο δίσκο του. Η ομορφιά αυτού του μοντέλου είναι ότι δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Γεμίζετε τη δεξαμενή με νερό και αφήνετε το δίσκο να αναλάβει.

Χωρίς να ανησυχείτε ότι θα υπερποτίσετε ή θα υποβρύχετε τα νέα σας σπορόφυτα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το κιτ εκκίνησης σπόρων βρίσκεται σε μια ζεστή περιοχή με άφθονο έμμεσο ηλιακό φως.

Το μόνο μου παράπονο είναι ότι η εταιρεία παρέχει pellets, τα οποία λειτουργούν καλά για την καλλιέργεια δενδρυλλίων. Ωστόσο, αυτά τα πέλλετ απαιτούν μια αρχική επένδυση χρόνου για την οποία ορισμένοι μπορεί να χρειαστούν βοήθεια. Να είστε έτοιμοι να κάνετε λίγη δουλειά προτού βάλετε σπόρους στο έδαφος και ξεκινήσετε τη διαδικασία βλάστησης.

Υλικό: Πλαστική ύλη | Χωρητικότητα: 72 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 1,5 x 1,5 x 2″ | Διαστάσεις δίσκου: 10 x 20 x 5″

Jiffy Seed Starter

Δείτε το στο Amazon

Το Jiffy είναι μια αξιόπιστη μάρκα για κηπουρούς που είναι νέοι στη βλάστηση των σπόρων. Γνωρίζουν ότι οι αρχάριοι δεν θέλουν να αναζητήσουν διαφορετικά εξαρτήματα ενός επιτυχημένου κιτ εκκίνησης, γι' αυτό συσκεύασαν όλα όσα χρειάζεστε. Εάν μόλις ξεκινάτε και δεν έχετε αναπτύξει τον πράσινο αντίχειρά σας, αυτό το κιτ είναι ένα μέρος για να ξεκινήσετε.

Θα βρείτε μια απλή διαδικασία που περιλαμβάνεται σε αυτόν τον δίσκο εκκίνησης σπόρων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προετοιμάσετε τα σφαιρίδια, να προσθέσετε τους σπόρους σας και, τέλος, να δώσετε σε όλα αρκετή τρυφερή αγάπη και φροντίδα μέχρι να είναι έτοιμα για μεταφύτευση. Η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο έρχονται και τέλεια για πρώτη φορά.

Ένα άλλο όφελος είναι η χαμηλή αρχική επένδυση. Δεν χρειάζεται να σπάσετε την τράπεζα για να απογειώσετε τον κήπο σας.

Υλικό: Πλαστική ύλη | Χωρητικότητα: 72 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 1,4 x 1,4 x 2,5″ | Διαστάσεις δίσκου: 21 x 11 x 2,5″

Δίσκος εκκίνησης σπόρων

Δείτε το στο Amazon

Για τους καλλιεργητές χύδην, το κιτ εκκίνησης σπόρων της Bootstrap είναι υπέροχο. Ένας δίσκος χωρά 50 κελιά, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε περισσότερους σπόρους ταυτόχρονα από τα περισσότερα άλλα μοντέλα. Εάν σκοπεύετε να αναπτύξετε έναν μεγάλο κήπο την άνοιξη ή το καλοκαίρι, ένας δίσκος μεγάλου όγκου όπως αυτός είναι η σύστασή μου.

Το μέγεθος που μοιάζει με Godzilla δεν είναι η μόνη ιδανική πτυχή. Τα κελιά είναι επίσης ογκώδη, με διαστάσεις 1,75 ίντσες x 1,75 ίντσες τετράγωνο με βάθος 2,25 ίντσες. Το μέγεθος σάς επιτρέπει να κρατάτε τα σπορόφυτά σας στο δίσκο περισσότερο πριν τα μεταφυτέψετε στον κήπο.

Διαβάστε περισσότερα  7 Καλύτερο Χώμα Γλάστρας για Λαχανικά - Καλύτερη Ανάπτυξη το 2023

Ενώ εξαρτάται από εσάς να καθορίσετε τι είναι ακριβό, ορισμένοι νέοι κηπουροί θα βρουν αυτό το μοντέλο με αυτοκόλλητο σοκ. Το συνιστώ για έμπειρους κηπουρούς που θέλουν να φυτέψουν μεγάλη έκταση.

Υλικό: Πλαστική ύλη | Χωρητικότητα: 500 κύτταρα | Μέγεθος κελιού: 1,75 x 1,75 x 2,25″ | Διαστάσεις δίσκου: 21,25 x 11 x 2,25″

γυναίκα που κρατά ένα δίσκο με νεαρά φυτά σε ένα πράσινο σπίτι

bootstrapfarmer / Instagram

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε το καλύτερο κιτ εκκίνησης σπόρων

Χωρητικότητα

Σκοπεύετε να αναπτύξετε έναν μεγάλο κήπο ή μόνο μερικές ζαρντινιέρες έξω; Τα κιτ εκκίνησης σπόρων διατίθενται σε διαφορετικές χωρητικότητες, επομένως ταιριάζουν με τις ανάγκες σας με το μέγεθος του προϊόντος. Εάν θέλετε έναν μικρότερο κήπο, μερικοί δίσκοι εκκίνησης σπόρων με πολλά κελιά θα πρέπει να ξεκινήσουν τον κήπο σας με το δεξί πόδι. Η αγορά ενός μοντέλου πολύ μεγάλου για τις ανάγκες σας θα σπαταλήσει χρήματα και χώρο.

Φυτά

Με το σωστό αρχικό μείγμα, μπορείτε να καλλιεργήσετε σχεδόν οτιδήποτε σε οποιοδήποτε κιτ εκκίνησης σπόρων. Ορισμένοι σπόροι χρειάζονται μεγαλύτερες περιόδους βλάστησης ή μεγαλύτερα κύτταρα για να αναπτυχθούν. Ερευνήστε τα συγκεκριμένα φυτά σας για να δείτε τι σκέψεις πρέπει να κάνετε με το κιτ εκκίνησης σπόρων. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στο πακέτο σπόρων σας.

Υλικό

Δεν πιστεύω ότι το ένα υλικό κιτ εκκίνησης σπόρων υπερτερεί του άλλου. Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματά του. Το πλαστικό είναι συχνά επαναχρησιμοποιήσιμο για πολλές εποχές. Μπορείτε να φυτέψετε βιοδιασπώμενους δίσκους απευθείας στο έδαφος, κάνοντας τις μεταφορές παιχνιδάκι. Οι δίσκοι σιλικόνης είναι πιο ανθεκτικοί από τους πλαστικούς και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

δίσκος σπόρων σε ξύλινο φόντο

sili_seedlings / Instagram

Τελική ετυμηγορία

Κάθε επιλογή έχει τη θέση της στη λίστα με τα καλύτερα κιτ εκκίνησης σπόρων, αλλά το Δίσκος φυτών Gardzen 40 κυττάρων είναι η κρέμα της καλλιέργειας για δίσκους φύτευσης σπόρων, λογοπαίγνιο. Ο δίσκος είναι ανθεκτικός και συνοδεύεται από σχεδόν κάθε αξεσουάρ που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τους σπόρους σας. Είτε είστε νέος κηπουρός είτε έχετε φυτέψει πολλές εποχές, θα βρείτε κάτι να σας αρέσει με αυτό το μοντέλο.

Συχνές ερωτήσεις

Πριν υπογράψω, έχω μερικές απαντήσεις στις καυτές ερωτήσεις σας σχετικά με τα σπορόφυτα και τα κιτ εκκίνησης.

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από σπόρους ή σπορόφυτα;

Τα σπορόφυτα αναπτύσσονται ευκολότερα, καθώς κάποιος άλλος κάνει τη δύσκολη δουλειά της βλάστησης. Οι σπόροι είναι φθηνότεροι και θεωρώ ότι φεύγετε με μεγαλύτερη ικανοποίηση από την καλλιέργεια απευθείας από σπόρους. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από σπορόφυτα και σπόρους στον κήπο σας.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τους σπόρους στο έδαφος ή στο νερό;

Σε γενικές γραμμές, θα θέλετε να ξεκινήσετε τους σπόρους σας στο χώμα. Η μόνη φορά που μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε τους σπόρους σας στο νερό είναι όταν καλλιεργείτε έναν υδροπονικό κήπο. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το έδαφος υγρό κατά τη διαδικασία βλάστησης.

Τι βάζω κάτω από τους δίσκους δενδρυλλίων;

Θέλετε να βάλετε ένα δίσκο βάσης κάτω από τα σπορόφυτά σας για να πιάσουν το υπερβολικό νερό. Χωρίς δίσκο βάσης, θα έχετε διαρροή νερού σε ανεπιθύμητες επιφάνειες και η ακατάλληλη αποστράγγιση μπορεί να επηρεάσει τους σπόρους σας. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα βασικό δίσκο όταν φυτεύετε με δίσκους σποράς.