Αεροφωτογραφία του ξενοδοχείου Tjampuhan στο Μπαλί.

14 ταξιδιωτικές ατάκες που μπορεί να μην γνωρίζετε για τον προγραμματισμό μιας περιπέτειας με λίστα κουβάδων

Κάντε πραγματικότητα τα όνειρα του Bucket List, και οικονομικά, χρησιμοποιώντας μερικά από τα αγαπημένα μου ταξιδιωτικά hacks. Η τρέχουσα έρευνα και μια ολόκληρη ταξιδιωτική εμπειρία μου δίδαξαν μερικά νέα κόλπα για να σχεδιάσουμε την επιστροφή μας το 2023 στη Νοτιοανατολική Ασία οικονομικά και αποτελεσματικά.

Η Bucket List του καθενός είναι διαφορετική. Κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό. Όλα απαιτούν εκ των προτέρων προγραμματισμό και εμπιστευτικές συμβουλές.

Αεροφωτογραφία του ξενοδοχείου Tjampuhan στο Μπαλί.
Αρραβωνιαστήκαμε στο ξενοδοχείο Tjampuhan στο Μπαλί και πάντα θέλαμε να επιστρέψουμε. Φωτογραφία γ. Hotels.com

Το Bucket List Dream Trip μας στη Νοτιοανατολική Ασία

Πέρασα αρκετά συνεχόμενα χρόνια δουλεύοντας σε ταξιδιωτικούς οδηγούς Νοτιοανατολική Ασία, Ταϊλάνδη και ένα Οδηγός πόλης της Μπανγκόκ για τη σειρά βιβλίων του Frommer. Ο σύζυγός μου και εγώ αρραβωνιαστήκαμε στο Μπαλί το 1987. Ο γιος μας ήρθε μαζί μας το 1994 στην τελευταία μας επίσκεψη. Οι καρδιές μας έχουν λείψει για την περιοχή.

Η επιστροφή στη Νοτιοανατολική Ασία ήταν εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κορυφαία όνειρά μας στο Bucket List. Όταν η δασκάλα μας γιόγκα από το New York Iyengar Institute ανακοίνωσε ένα δύο εβδομάδες για γιόγκα στο Μπαλί, ήμασταν μέσα.

Ο πρώην συν-συγγραφέας John Levy και εγώ είχαμε μια ρήση σχετικά με τη συγγραφή αυτών των οδηγών του Frommer: «Κάνουμε τα λάθη, οπότε οι τουρίστες δεν χρειάζεται να το κάνουν». Έχοντας αυτό κατά νου, παρακαλώ διαβάστε για τα ταξίδια μου για το πώς να σχεδιάσετε με επιτυχία τη δική σας περιπέτεια Bucket List σήμερα.

1. Ξεκινήστε ένα μεγάλο ταξίδι με αεροπορικά ταξίδια

Τα beat travel hacks για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι το ευέλικτο ημερολόγιο και "Εξερευνώ" λειτουργίες σε μηχανές μετα-αναζήτησης όπως το Google Flights.
Τα beat travel hacks για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι το ευέλικτο ημερολόγιο και οι λειτουργίες “Explore” σε μηχανές μετα-αναζήτησης όπως το Google Flights.

Είναι δεδομένο ότι όταν σχεδιάζεις ένα μακρινό ταξίδι, τα αεροπορικά εισιτήρια κυριαρχούν στον προϋπολογισμό. Αναζητήστε διαδικτυακά αεροπορικά εισιτήρια πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. ξεκινώ με Πτήσεις Google. Εισαγάγετε μια ποικιλία από ζεύγη πόλεων για να δείτε ποιος από τους κύριους κόμβους (στην περίπτωσή μας Μπανγκόκ, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ) είναι το φθηνότερο σημείο εκκίνησης.

2. Η ευελιξία είναι το κλειδί για τις περιπέτειες της λίστας κάδου

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Ημερολόγιο στις Πτήσεις Google ή σε άλλες μηχανές μετα-αναζήτησης για να μάθετε πώς αλλάζει η τιμολόγηση ανά ημερομηνία ταξιδιού. Η ευελιξία λίγων ημερών, ειδικά αν μπορείτε να πετάξετε καθημερινά αντί για Σαββατοκύριακο, σας εξοικονομεί χρήματα. Για παράδειγμα, ενώ σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι στην Ασία, επιλέξαμε τη Singapore Airlines. Αναχωρήσαμε δύο μέρες νωρίτερα από το Σαν Φρανσίσκο για να εξοικονομήσουμε 501 $ ανά άτομο στα εισιτήρια.

3. Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους είναι αγαπημένες για ταξιδιωτικές αμυχές

Στην πολυπληθέστερη ήπειρο του κόσμου, Κινέζοι ταξιδιώτες Μόνο ξόδεψε 255 δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνή ταξίδια το 2019. Δεδομένης της τεράστιας ταξιδιωτικής αγοράς της Ασίας, δεν είναι περίεργο που η περιοχή έχει τόσους πολλούς αερομεταφορείς χαμηλού κόστους. Οι ταξιδιωτικοί χάκερ γνωρίζουν ότι οι περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες δεν πωλούνται από όλα τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία (OTA). Μάθετε ποιες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους καλύπτουν τα δρομολόγιά σας ερευνώντας ενδοπεριφερειακές πτήσεις.

4. Συνδυάστε Travel Hacks για να εξοικονομήσετε περισσότερα στις πτήσεις

Το Travel Hack #3 μας έδειξε πώς να κάνουμε οικονομία σε πτήσεις από το Ντενπασάρ (DPS) Μπαλί προς το Ανόι (ΧΑΝ), Βιετνάμ. Από το υψηλό των 1.000 $ ανά πτήση σε ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο που θα παραμείνει ανώνυμο (κάθε OTA είναι ανόητο μερικές φορές), βρήκαμε εισιτήρια για 478 $ το καθένα. Μεταπηδήσαμε από μια μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην καλά αξιολογημένη, χαμηλού προϋπολογισμού SCOOT. Το Travel Hack #2 μείωσε τον ναύλο στα 250$ επειδή επιλέξαμε Δευτέρα αντί για πτήση Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε περισσότερα  Οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση

5. Βρείτε εκπτώσεις ναύλων και κρυφά προνόμια

Καμπίνα αεροπλάνου Vrigin America
Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να είναι το πιο ακριβό στοιχείο του ταξιδιού σας με τη λίστα Bucket, επομένως οι ταξιδιωτικές αμυχές για να βρείτε φθηνά είναι ζωτικής σημασίας.

Κάθε διαδικτυακή αναζήτηση ενεργοποιεί «cookies» ή προγράμματα παρακολούθησης δεδομένων στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε στοχευμένες διαφημίσεις. Οι ίδιες διαφημίσεις ενδέχεται να σας ακολουθούν σε διάφορους ιστότοπους. Όταν βλέπετε διαφημίσεις, βρίσκετε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με μια πώληση ναύλου, ξεκινήστε τις. Σε αυτό το σημείο, θα έχετε κάνει αρκετή έρευνα για να εντοπίσετε μια πραγματική προσφορά αεροπορικών εισιτηρίων!

Ελέγξτε και τους προμηθευτές της πιστωτικής σας κάρτας. Όλοι έχουν τους δικούς τους ΟΤΑ. Μπορεί να έχουν εκπτώσεις ναύλου, προσφορές δύο προς ένα ή πολύτιμα προνόμια όπως επιπλέον πόντους ανταμοιβής για να επισφραγίσουν τη συμφωνία.

Υπάρχει ένα άλλο ταξιδιωτικό χάκ που χρησιμοποιώ που μπορεί να είναι χρήσιμο. Stealth shop για ναύλους με χρήση Κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, το μη ανιχνεύσιμο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Chrome. (Επιλέξτε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης από τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας καλωσορίσματος του προγράμματος περιήγησης Chrome.) Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα Νέο ιδιωτικό παράθυρο σε Mac, που βρίσκεται στο μενού Αρχείο του προγράμματος περιήγησης Safari.

Αν και τα αποσπάσματα δεδομένων που παρακολουθούν το ιστορικό περιήγησής σας αποκλείονται λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο, εξακολουθούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν για τις ίδιες πτήσεις –ακόμα κι αν δεν αγοράσουν– τόσο υψηλότερες θα εμφανίζονται οι τιμές την επόμενη φορά που θα κάνετε αναζήτηση.

Μερικοί έξυπνοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν α VPN για φθηνές πτήσεις. Το VPN είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή υπηρεσία ιδιωτικής περιήγησης, που παρέχει περισσότερη ασφάλεια από τα δημόσια σήματα WiFi και σας επιτρέπει να ορίσετε τη διεύθυνση IP του δικτύου σας σε άλλες χώρες. Συνήθως, όσο περισσότερο ενδιαφέρον για ένα προϊόν από μια συγκεκριμένη αγορά, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή. Επομένως, η αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων από ένα «σπίτι» όπου λίγοι άλλοι ενδιαφέρονται να μεταβούν σε αυτόν τον προορισμό μπορεί να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

7. Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα βασικό ταξιδιωτικό χάκ

Άδειο αεροδρόμιο με πινακίδα καθυστέρησης πτήσης
Οι καθυστερήσεις πτήσεων μπορεί να είναι μια πολύ δαπανηρή ταλαιπωρία, εκτός εάν έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση για την προστασία των διακοπών σας.

Αναζητήστε ταξιδιωτική ασφάλιση όταν κάνετε κράτηση για το επόμενο ταξίδι σας. Γιατί; Γιατί τα ταξίδια είναι γεμάτα απρόβλεπτες καταστάσεις. Εάν οι περιστάσεις σας εμπίπτουν σε καλυπτόμενες συνθήκες, η ασφάλιση μπορεί να αποδώσει.

Κάποτε συλλέξαμε ταξιδιωτική ασφάλιση, για παράδειγμα, σε μια ολοκαίνουργια κάμερα που χάθηκε στη Βαρκελώνη. Μια εταιρεία αποζημίωσε για το στεγνό καθάρισμα ενός υπνόσακου που έπεσε στη θάλασσα ενώ κωπηλατούσε στο σπίτι μας στο Κασμίρ. Μια άλλη πολιτική υπερασπίστηκε μας όταν ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων επέμεινε, 85 ημέρες μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου, ότι τους χρωστούσαμε 900 $ για γρατσουνιές που δεν ανέφεραν ποτέ στο γκισέ επιστροφής.

Διαβάστε περισσότερα  Μεγιστοποίηση της παραμονής σας: Βρίσκοντας οικονομικά δωμάτια κοντά μου

Και η ηρεμία που προέρχεται από την ταξιδιωτική ασφάλιση, είτε την χρειάζεται η οικογένειά σου είτε όχι… Ανεκτίμητη.

8. Αγοράστε γρήγορα για να μεγιστοποιήσετε την ταξιδιωτική ασφάλιση

Όπως και η αγορά πτήσεων, αγοράστε ταξιδιωτική ασφάλιση το συντομότερο δυνατό. Πολλές πολιτικές καλύπτουν μόνο προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις εάν αγοραστούν εντός 14 ημερών από την πραγματοποίηση της πληρωμής του πρώτου ταξιδιού σας. Φανταστείτε μια ξένη ιατρική έκτακτη ανάγκη χωρίς ασφάλιση. Τι γίνεται αν το τρελό γόνατό σας σβήσει ή πέσετε από ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο; Ειδικά για τους μεγαλύτερους ταξιδιώτες, η προϋπάρχουσα ιατρική κάλυψη με 24ωρη βοήθεια στα Αγγλικά είναι απαραίτητη για ένα ταξίδι χωρίς άγχος.

Τούτου λεχθέντος, το ασφάλιστρο ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι συνήθως περίπου 5% έως 10% του κόστους ταξιδιού. Το επόμενο ταξίδι μου είναι να κατανοήσω τις ασφαλιστικές σας ανάγκες.

9. Υπολογίστε τις ανάγκες και τα οφέλη ταξιδιωτικής ασφάλισης

Ξεκινήστε την έρευνα σε έναν ιστότοπο όπως AllianzTravelInsurance.com. Κάντε τα μαθηματικά εισάγοντας το κόστος ταξιδιού, τις ημερομηνίες ταξιδιού, τη διεύθυνση κατοικίας των ταξιδιωτών και τις ηλικίες για να λάβετε εκτιμήσεις για μια ποικιλία προγραμμάτων ασφάλισης. Τα μεγαλύτερα έξοδά μας ήταν οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, το ταξίδι γιόγκα στο Μπαλί και η κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ.

Κατά τις αγορές, μάθαμε ότι η Allianz έχει οφέλη Προστασίας από τον Covid-19. Αυτό το περιλαμβανόμενο όφελος παρέχει ασφάλιση ακύρωσης και διακοπής ταξιδιού (μέχρι όρια συμβολαίου υπό ορισμένες προϋποθέσεις), εάν ο Covid-19 επηρέασε τα ταξιδιωτικά μας σχέδια.

10. Δοκιμάστε Travel Hacks για χαμηλότερα ασφάλιστρα

Αντιμετωπίστε την ταξιδιωτική ασφάλιση όπως την ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού ή την ασφάλεια αυτοκινήτου. Προσαρμόστε την αξία και την έκπτωση μέχρι να βρείτε ένα ασφάλιστρο που πληρώνετε άνετα.

Ελέγξτε προσεκτικά τις πολιτικές ακύρωσης κάθε στοιχείου του ταξιδιού σας στη Λίστα κάδου. Μάθαμε ότι η Singapore Airlines επιστρέφει ακυρωμένες πτήσεις έναντι χρέωσης 200 $. Θα μπορούσαμε να πληρώσουμε αυτό το χαμηλότερο ασφάλιστρο για να καλύψουμε χαμηλότερο συνολικό κόστος ταξιδιού, μη ασφαλίζοντας τα αεροπορικά μας εισιτήρια.

11. Μην υποτιμάτε τις κυβερνητικές ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Ο γραμμωτός κώδικας Green Pass καλύπτει τις απαιτήσεις δημόσιας υγείας και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Travel Hack 13. Θα χρειαστείτε το κινητό σας τηλέφωνο και έντυπα αντίγραφα για να καλύψετε τις ανάγκες ταξιδιωτικών εγγράφων. Φωτογραφία γ. Nataliya Vaitkevich για pexels

Ένας εφιάλτης που δεν περίμενα ήταν η πληθώρα των απαιτούμενων διεθνών ταξιδιωτικών εγγράφων. Η υπομονή είναι το μόνο ταξιδιωτικό hack που βρήκαμε για να μειώσει αυτό το χρονοβόρο βάρος.

Κάθε χώρα στην Ασία έχει διαφορετικά πρωτόκολλα για τον απόηχο του Covid-19. Η Ινδονησία, για παράδειγμα, απαιτεί από τους επισκέπτες να κατεβάσουν την εφαρμογή Covid-19 Contact Tracing, προστατεύω. Οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάσουν μια έντυπη έκδοση της κάρτας εμβολίου τους στο Immigration κατά την άφιξη.

ο ΙΑΤΑ Ο ιστότοπος είναι ένας χρήσιμος και τρέχων πόρος για τον έλεγχο των βίζας, τις απαιτήσεις δημόσιας υγείας και πολλά άλλα.

12. Προγραμματίστε εκ των προτέρων για τις ταξιδιωτικές βίζες

Στην Ασία — και πιθανότατα για άλλες περιπέτειες της Bucket List — η διαδικασία έκδοσης βίζας περιπλέκεται από αντικρουόμενες οδηγίες από διαφορετικές πηγές. Το πιο αποτελεσματικό ταξιδιωτικό hack είναι η χρήση της τεχνογνωσίας ενός ταξιδιωτικού πράκτορα ή μιας υπηρεσίας έκδοσης βίζας. Αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν συχνά να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν ήξερες καν ότι υπήρχε.

Διαβάστε περισσότερα  Φυτική τροφή εναντίον λιπασμάτων: Κατανόηση 8 βασικών διαφορών το 2023

Πληρώσαμε για ορισμένες από τις περιφερειακές πτήσεις και τα ξενοδοχεία μας με πόντους ανταμοιβής πιστωτικής κάρτας. Αυτό είναι ένα καλό ταξιδιωτικό hack για να διασφαλίσετε την πρόσβαση σε υπηρεσίες ταξιδιωτικού πράκτορα σε OTA, εάν δεν τις χρησιμοποιείτε για να προγραμματίσετε ολόκληρο το ταξίδι.

13. Σκεφτείτε σαν Global Nomads και χρησιμοποιήστε το κινητό σας

Ξεκίνησα τα πρώτα διεθνή ταξίδια μου σε μια εποχή που ξένοι αερομεταφορείς παρακολουθούσαν ποιοι επιβιβάζονταν σε πτήσεις χρησιμοποιώντας ένα μολύβι και ένα σημειωματάριο σύνθεσης. Η έλευση των υπολογιστών άλλαξε το παιχνίδι. Σήμερα, το βασικό εργαλείο ταξιδιού είναι ένα smartphone.

Το ταξίδι μας στο Bucket List απαιτούσε ηλεκτρονικές βίζες, κάρτες εισόδου και έγγραφα δημόσιας υγείας για τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, το Βιετνάμ και την Καμπότζη. Προσπαθήσαμε να ολοκληρώσουμε αυτές τις εργασίες σε ιστότοπους που συχνά δεν ανταποκρίνονταν. Ακόμη και μια άλλη ταξιδιωτική εισβολή στο πρόγραμμα περιήγησης — η φόρτωση των ιστοσελίδων κάθε χώρας στο Chrome, τον Firefox και το Safari — δεν λειτούργησε.

Spoiler Alert: Πολλές από αυτές τις ταξιδιωτικές εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για φορητή συσκευή. Μόλις φορτώσαμε όλους τους ιστότοπους σε ένα κινητό τηλέφωνο, λειτούργησαν απρόσκοπτα.

14. Best Travel Hack: Make Memories, Make Notes

Αυτή είναι, σε τελική ανάλυση, η περιπέτεια του Bucket List. Ένα που θα θέλετε να θυμάστε.

Το αγαπημένο μου ταξιδιωτικό hack είναι να κουβαλάω ένα σημειωματάριο. Σημειώστε ονόματα, τηλέφωνα, σχετικές λεπτομέρειες για το καλό, το κακό και το άσχημο. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε σκίτσα, να πατήσετε λουλούδια, να συλλέξετε γραμματόσημα. Φωτογραφίστε αποδείξεις, κάρτες επιβίβασης και εισιτήρια στάθμευσης με το κινητό σας. Κάντε αναμνήσεις και μετά σημειώστε.

Εάν κάτι απροσδόκητο πάει στραβά, αυτά τα απρόβλεπτα έξοδα μπορεί να καλύπτονται από ταξιδιωτική ασφάλιση. Και το να έχετε τις λεπτομέρειες γραπτώς είναι το πρώτο σας βήμα για να το κάνετε σωστά.

Ασφαλές εκεί, ασφαλές σπίτι!

Αυτό το περιεχόμενο χρηματοδοτείται από την Allianz Partners (AGA Service Co.) Η συγγραφέας Kyle McCarthy έχει λάβει οικονομική αποζημίωση, αλλά όλες αυτές οι εισβολές και οι απόψεις είναι δικές της.

Αγαπητέ αναγνώστη: Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών που μπορεί να κερδίσουν προμήθεια εάν κάνετε κλικ και κάνετε μια αγορά. Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας δεν επηρεάζεται από κανέναν διαφημιστή ή εμπορική πρωτοβουλία, εκτός εάν επισημαίνεται ξεκάθαρα ως περιεχόμενο χορηγίας. Καθώς τα ταξιδιωτικά προϊόντα αλλάζουν, φροντίστε να επιβεβαιώσετε ξανά όλες τις λεπτομέρειες και να μείνετε ενημερωμένοι με τα τρέχοντα γεγονότα για να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και επιτυχημένο ταξίδι.