Σημάδι διαδρομής εκκένωσης τυφώνα.

Πώς να προστατέψετε την οικογένειά σας από ταξιδιωτικές καταστροφές – 10 συμβουλές για να ταξιδέψετε

Οι 10 συμβουλές μας για ταξιδιωτικές καταστροφές σας βοηθούν να προετοιμαστείτε για φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές, καθώς και άλλα απροσδόκητα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στις διακοπές.

Τόσο το μεταβαλλόμενο κλίμα όσο και τα καιρικά μοτίβα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν φυσικές καταστροφές για όλους τους ταξιδιώτες. Οι ειδικοί στο Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας προβλέψτε μια σχεδόν κανονική σεζόν 2023. Μια «κανονική» περίοδος καταιγίδων, ωστόσο, σημαίνει 12 έως 17 ονομασμένες καταιγίδες. Αυτό περιλαμβάνει πέντε έως εννέα πιθανούς τυφώνες! Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εκτιμάται ότι μία έως τέσσερις από αυτές τις ονομαζόμενες καταιγίδες αναμένεται να γίνουν μεγάλοι τυφώνες.

Σημάδι διαδρομής εκκένωσης τυφώνα.
Κάθε χρόνο φέρνει εποχή τυφώνων σε περιοχές σε όλο τον κόσμο, γι' αυτό προστατέψτε την επένδυση των διακοπών σας με ταξιδιωτική ασφάλιση.

Οι υψηλότερες από τις μέσες θερμοκρασίες του νερού στον Ατλαντικό Ωκεανό και το φετινό El Nino (ένα καιρικό μοτίβο θερμότερων υδάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό) καθιστούν οποιαδήποτε πρόγνωση καταιγίδας λιγότερο αξιόπιστη. Οι ανθρωπογενείς επιπτώσεις των εκπομπών CO2 της ατμόσφαιρας και αερίων του θερμοκηπίου μπορεί επίσης να επηρεάσουν τον καιρό στον προορισμό σας. Τα κύματα καύσωνα, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί, ακόμη και οι ανθρωπογενείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να μετατρέψουν τις διακοπές σε ταξιδιωτική καταστροφή.

Κανείς δεν θέλει να του συμβεί μια ταξιδιωτική καταστροφή. Αλλά είναι πάντα χρήσιμο να είσαι προετοιμασμένος. Διαβάστε παρακάτω για 10 χρήσιμες συμβουλές ταξιδιωτικών καταστροφών για να προστατέψετε την οικογένειά σας όταν σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας.

1. Συμβουλή για καταστροφές ταξιδιού: Ασφαλίστε και προστατέψτε την οικονομική σας επένδυση

Πολλοί άνθρωποι προγραμματίζουν τα ταξίδια τους μόνοι τους, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικές ιστοσελίδες (όπως αυτή.) Οι επαγγελματίες ταξιδιωτικοί πράκτορες στο σπίτι ή ένας οδηγός προορισμού είναι επίσης χρήσιμοι πόροι.

Ωστόσο, εάν ανησυχείτε μήπως κάτι πάει στραβά και δεν λάβετε πίσω τα χρήματά σας, προγραμματίστε εκ των προτέρων και αγοράστε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τι θα κάνει η ταξιδιωτική ασφάλιση για εσάς και την οικογένειά σας

Εργοστάσιο φλέγεται με πυροσβέστη να ψεκάζει νερό και καπνός να φουσκώνει.
Συμβουλές για ταξιδιωτικές καταστροφές είναι σημαντικό να τις μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, επειδή ακόμη και μια τοπική πυρκαγιά – ειδικά σε ένα χημικό εργοστάσιο – μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στα σχέδια των διακοπών σας.

Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και τυχαίων περιστατικών όπως τυφώνες, πυρκαγιές, σεισμοί, ακόμη και εμφύλιοι πόλεμοι, τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες συχνά προσπαθούν να αποφύγουν την αποζημίωση των πελατών τους χρησιμοποιώντας την «κάρτα του Θεού». Αυτά τα γεγονότα θεωρούνται Πράξεις Θεού και ανεξέλεγκτες. Ως εκ τούτου, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία έχουν τα νόμιμα δικαιώματά τους να αρνούνται επιστροφές χρημάτων στους καταναλωτές. Η ταξιδιωτική ασφάλιση από την Allianz Travel Insurance, για παράδειγμα, μπορεί παρέχουν κάλυψη εάν ένας τυφώνας κατευθύνεται προς την τροπική παραλία σας ή ένας ανεμοστρόβιλος καταστρέψει το ξενοδοχείο σας στο Κάνσας.

Λάβετε υπόψη ότι πολλά συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι συμβόλαια «ονομαζόμενου κινδύνου», επομένως είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε ποιες καταστάσεις καλύπτονται. Εάν, για παράδειγμα, έχει ήδη ονομαστεί ένας τυφώνας ή μια τροπική καταιγίδα, οι ταξιδιώτες δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων. Ψωνίζετε πάντα για μια πολιτική που καλύπτει εσάς και την οικογένειά σας — ανεξάρτητα από το όνομα της φυσικής καταστροφής.

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε την πολιτική και να κατανοήσετε τι καλύπτεται και τι δεν καλύπτεται. Καλέστε προκαταβολικά και κάντε ερωτήσεις «τι θα γινόταν αν». Όταν αγοράζετε από μια εταιρεία όπως Allianzέχετε δύο εβδομάδες για να απορρίψετε την πολιτική εάν δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Διαβάστε περισσότερα  8 καλύτερα κιτ εκκίνησης σπόρων για να ξεκινήσετε τον τέλειο κήπο το 2023

Οι ειδικοί στα ταξίδια και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι ειδικοί στο χειρισμό ταξιδιωτικών ζητημάτων. Καθυστέρησε η πτήση σας; η κρουαζιέρα σας ακυρώθηκε; Έχει αρρωστήσει κάποιος στο πάρτι σας πολύ για να ταξιδέψει; Όλες αυτές οι ταξιδιωτικές καταστροφές είναι καταστάσεις όπου η τεχνογνωσία και οι επαφές του ταξιδιωτικού γραφείου είναι ζωτικής σημασίας.

Η πληρωμή τελών ταξιδιωτικού γραφείου στον προϋπολογισμό των διακοπών σας ακούγεται ακριβή και περιττή. Ωστόσο, τα πρακτορεία υποστηρίζουν τους πελάτες τους όταν χτυπήσει η καταστροφή. Θα είστε χαρούμενοι που έχετε ένα.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία διαθέτουν επίσης εργαλεία για να πάρουν χρήματα πίσω στους πελάτες τους. Ως πελάτης, περιμένετε να τραβήξετε το βάρος σας στο email ή στο τέλος της τηλεφωνικής σας γραμμής. Εάν τόσο εσείς όσο και ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας κάνετε εκστρατεία για να λάβετε τα χρήματά σας πίσω, είναι πολύ πιο πιθανό να επιστραφείτε. Μερικές φορές μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία θα σας αποζημιώσουν οι ίδιοι εάν το ξενοδοχείο ή η αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να βήξει τα μετρητά.

Ρωτήστε πώς θα επιστραφεί η επένδυσή σας για τις διακοπές που χάσατε

Αλλά ακόμη και με τις πιο επιθετικές προσπάθειες, ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να αρνηθούν να σας επιστρέψουν τα χρήματά σας. Σε αυτήν την περίπτωση, προσπαθήστε για το επόμενο καλύτερο πράγμα: Μια αντικατάσταση διακοπών. Όπως και η απόκτηση πίστωσης καταστήματος για ένα προϊόν που επιστρέφεται, οι διακοπές αντικατάστασης είναι εξίσου πολύτιμες. Καταστράφηκαν οι φετινές διακοπές από την τροπική καταιγίδα Οφηλία; Επιστρέψτε τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο για να απολαύσετε τις παραλίες του νησιού Sanibel.

Βοηθά επίσης να προσελκύσετε την πιο ήπια πλευρά ενός ταξιδιωτικού πράκτορα όταν ζητάτε επιστροφή χρημάτων. Μερικές φορές, η οδυνηρή ιστορία σας για χαμένες διακοπές μπορεί να τραβάει την καρδιά.

Θέλετε να επισκεφτείτε ένα μέρος που επλήγη από πρόσφατη ταξιδιωτική καταστροφή;

Έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε όταν χτυπήσει η καταστροφή πριν φύγετε από το σπίτι. Αυτό είναι σχετικό σε προορισμούς όπως το Μάουι, όπου οι φρικτές πυρκαγιές κατέστρεψαν την κοινότητα Lahaina. Ορισμένοι κάτοικοι του Μάουι διαμαρτυρήθηκαν για τους τουρίστες που έκαναν ηλιοθεραπεία σε παραλίες όπου οι ντόπιες οικογένειες βρίσκονταν σε πένθος. Άλλοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες.

Γρήγορα, οι τουριστικές αρχές της Χαβάης πρόσφεραν σοφές συμβουλές. Χρησιμοποίησαν ταξιδιωτικούς πράκτορες και μέσα ενημέρωσης για να ζητήσουν από τους επισκέπτες να υποστηρίξουν άλλα μέρη του νησιού που βασίζονταν σε τουριστικά δολάρια. Οι αρχές ενθάρρυναν τους επισκέπτες να συνεισφέρουν και στο Maui Relief Funds και να ανταποδώσουν στην τοπική κοινότητα.

Οι ταξιδιώτες που επέλεξαν να ακυρώσουν τις διακοπές τους και είχαν «ακυρώσει για οποιονδήποτε λόγο» ταξιδιωτική ασφάλιση μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων.

Θέλετε να επισκεφτείτε έναν προορισμό που έχει καταστραφεί από μια ταξιδιωτική καταστροφή;

Οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος που ανοίγουν έχουν ηλεκτρικές γραμμές που κρέμονται.
Οι απρόβλεπτες ταξιδιωτικές καταστροφές μπορεί να καταρρίψουν το ρεύμα στον προορισμό σας ή, αντίθετα, να σκοτώσουν το ρεύμα στο σπίτι ενώ βρίσκεστε εκτός πόλης.

Το άλλο ερώτημα είναι εξακολουθείτε να ταξιδεύετε στην επιθυμητή τοποθεσία αν δεν είναι το παρθένο περιβάλλον που είχατε οραματιστεί; Το Μαρόκο, όπως και ο Μάουι, υπέστη τουριστική καταστροφή το 2023. Ένας σεισμός στα βουνά του Άτλαντα ισοπέδωσε μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα στο Μαρακές. Οι απρόσιτες τοποθεσίες έκαναν τις τουριστικές ομάδες να αμφισβητούν αν πρέπει να επισκεφτούν τη χώρα καθόλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συμβουλευτείτε τον ταξιδιωτικό πράκτορα που βοήθησε στον προγραμματισμό του ταξιδιού για μια επισκόπηση της κατάστασης από ειδικούς.

Διαβάστε περισσότερα  Φυτική τροφή εναντίον λιπασμάτων: Κατανόηση 8 βασικών διαφορών το 2023

Μερικοί τουρίστες θα περιμένουν μέχρι να ξαναχτιστεί το Μαρακές. Άλλοι, ίσως η οικογένειά σας, θα επιλέξουν να πάνε τώρα, με την πεποίθηση ότι τα έξοδά τους σε αυτές τις διακοπές θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση. Αυτή είναι μια σημαντική συζήτηση που πρέπει να κάνετε με την οικογένειά σας πριν από την αναχώρηση. Και, φυσικά, η ταξιδιωτική ασφάλιση πρέπει να αποτελεί μέρος του οικογενειακού σας προγραμματισμού διακοπών, έτσι ώστε όλοι να ταξιδεύουν χωρίς άγχος.

3. Συμβουλή για την καταστροφή ταξιδιού: Εάν η καταστροφή χτυπήσει στο δρόμο, κατευθυνθείτε προς το σπίτι

Οι καταστροφές έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Φανταστείτε την οικογένειά σας στην Ιερουσαλήμ, για παράδειγμα, όταν η Χαμάς επιτέθηκε ξαφνικά στο Ισραήλ. Εάν συμβεί κάποια καταστροφή ενώ ταξιδεύετε, η πρώτη σας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια της οικογένειάς σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν παρουσιαστεί μια απροσδόκητη έκτακτη ανάγκη ενώ ταξιδεύετε, είναι καλύτερο να επιστρέψετε στο σπίτι. Εάν η καταστροφή ήταν απρόβλεπτη, η απάντηση θα είναι επίσης.

Μερικοί ειδικοί προτείνουν την οικογένειά σας να επιστρέψει στο σπίτι πριν τα πράγματα ξεφύγουν. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν σημαίνει να παρατήσετε το ταξίδι σας και να χάσετε μερικά από τα χρήματά σας.

4. Δημιουργήστε ένα σχέδιο καταστροφής και έναν τόπο συνάντησης οικογένειας

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός συνιστά την κατάρτιση ενός Σχεδίου Καταστροφών που περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο χώρους συνάντησης για συνάντηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μια τοποθεσία θα πρέπει να είναι κάπου αλλού από το ξενοδοχείο σας — η έκτακτη ανάγκη μπορεί να είναι ότι το ξενοδοχείο σας καίγεται. Κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, οι ομάδες τείνουν να χωρίζονται και οι δίαυλοι επικοινωνίας συχνά δεν λειτουργούν. Εάν δεν υπάρχει προκαθορισμένος ασφαλής χώρος συνάντησης για την οικογένειά σας, μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και μέρες για να εντοπιστούν όλοι.

Κρατήστε επίσης ένα έντυπο αντίγραφο σημαντικών τηλεφωνικών αριθμών αντί να βασίζεστε στο κινητό σας τηλέφωνο. Όταν τελειώνουν οι μπαταρίες, το μόνο μέσο επικοινωνίας σας είναι τα τηλέφωνα επί πληρωμή και τα σταθερά. Καθορίστε το “ICE” σας ή Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε εκ των προτέρων. Έχετε μια λίστα με τους συντρόφους σας. Εάν κάποιος τραυματιστεί ή αγνοηθεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα κατάλληλα άτομα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τα παιδιά. Οι ανήλικοι με ταυτοποίηση θα λάβουν καλύτερη βοήθεια εάν χωριστούν από ενήλικες κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής.

Σε ξένη χώρα, έχετε μαζί σας τον αριθμό τηλεφώνου του προξενείου ή της πρεσβείας σας για άμεση επικοινωνία σε περίπτωση κρίσης.

6. Φτιάξτε ένα κιτ προμήθειας καταστροφής και διατηρήστε το προσβάσιμο σε όλους

Ο Ερυθρός Σταυρός συνιστά να πακετάρετε ένα κιτ προμήθειας καταστροφών που περιλαμβάνει επιπλέον μετρητά για τηλεφωνικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης και μεταφορά. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε φάρμακα και αντίγραφα συνταγών σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναγεμιστούν ή να προσπελαστούν γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα  7 Καλύτερο Χώμα Γλάστρας για Λαχανικά - Καλύτερη Ανάπτυξη το 2023

7. Διατηρήστε εύχρηστα αντίγραφα (και αντίγραφα ασφαλείας) των Τοπικών χαρτών και των πληροφοριών ξενοδοχείων

Σκηνή στο δρόμο της πόλης με πυροσβεστικά οχήματα και αυτοκίνητα της αστυνομίας μπροστά από ένα κτίριο με καπνό να βγαίνει.
Πυρκαγιά μπορεί να χτυπήσει το ξενοδοχείο σας ανά πάσα στιγμή, επομένως είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι και να σχεδιάσετε ένα άλλο, ασφαλέστερο μέρος συνάντησης για όλη την οικογένεια.

Έντυπα αντίγραφα των χαρτών της πόλης είναι επίσης εύχρηστα, καθώς και φωτοτυπίες ταξιδιωτικών δρομολογίων, ασφαλιστικές κάρτες και διαβατήρια. Βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν αντίγραφα στο πρόσωπό τους ενώ ταξιδεύουν. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν επίσης να σαρωθούν και να αποθηκευτούν δωρεάν σε έναν ιστότοπο όπως το Google (Έγγραφα Google) ή το Dropbox, ώστε να μπορείτε να επιτρέπετε σε επιλεγμένους χρήστες να βλέπουν τις πληροφορίες σε περίπτωση καταστροφής.

Όλα τα μέλη του ταξιδιωτικού σας πάρτι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τη διεύθυνση των καταλυμάτων σας σε περίπτωση που κάποιος χαθεί.

8. Παρακολούθηση Μετασεισμών Ταξιδιωτικών Καταστροφών

Οι οικογένειες που είναι αρκετά ατυχείς να βιώσουν μια φυσική καταστροφή στο σπίτι ή ενώ ταξιδεύουν συχνά έχουν Συναισθηματική καθώς και φυσικοί μετασεισμοί. Εάν έχετε πάθει τροχαίο ατύχημα, ο ήχος ενός λεωφορείου που περνάει μπορεί να ενσταλάξει μια κατάσταση πανικού. Είναι επιτακτική ανάγκη να συζητήσετε τις εμπειρίες οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας με έμπιστους φίλους ή έναν επαγγελματία σύμβουλο.

Λάβετε υπόψη ότι τα παιδιά συχνά δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν τα συναισθήματα ή τις εμπειρίες τους. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο στρες μετά την καταστροφή. Τα συμπτώματα άγχους μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία στον ύπνο, κατάθλιψη, κρυολογήματα ή συμπτώματα γρίπης και περιορισμένο εύρος προσοχής. Για μια πλήρη λίστα συμπτωμάτων και πώς να τα καταπολεμήσετε, φροντίστε να ελέγξετε το Ιστοσελίδα της FEMA.

9. Συμβουλές ταξιδιωτικών καταστροφών από τον Ερυθρό Σταυρό: Να είστε προετοιμασμένοι

Τέτοιες προφυλάξεις μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, ειδικά μετά από μια πρόσφατη καταστροφή. Αλλά τυχαία περιστατικά μπορεί να καταστήσουν οποιαδήποτε κατάσταση επικίνδυνη, ακόμα και μια οικογενειακή απόδραση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός πριν από την επόμενη οικογενειακή σας έξοδο.

10. Συμβουλές ταξιδιωτικών καταστροφών από τη FEMA και τις κυβερνητικές υπηρεσίες

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και η FEMA κήρυξαν τον μήνα Σεπτέμβριο ως Εθνικό Μήνα Ετοιμότητας. Ενισχύει την ανάγκη εστίασης στο να γίνουμε καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο ανθεκτικοί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο Ready.gov για πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των πάντων, από τυφώνες έως πλημμύρες, επιδημίες έως σεισμούς.

Προετοιμαστείτε επίσης για μια παραμονή, εγγραφείτε για να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου έκτακτης ανάγκης που μπορεί να εμφανιστούν κοντά σας.

Αγαπητέ αναγνώστη: Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών που μπορεί να κερδίσουν προμήθεια εάν κάνετε κλικ και κάνετε μια αγορά. Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας δεν επηρεάζεται από κανέναν διαφημιστή ή εμπορική πρωτοβουλία, εκτός εάν επισημαίνεται ξεκάθαρα ως περιεχόμενο χορηγίας. Καθώς τα ταξιδιωτικά προϊόντα αλλάζουν, φροντίστε να επιβεβαιώσετε ξανά όλες τις λεπτομέρειες και να μείνετε ενημερωμένοι με τα τρέχοντα γεγονότα για να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και επιτυχημένο ταξίδι.