Οι επιβάτες του πλοίου με μάσκες στέκονται στο κιγκλίδωμα, έτοιμοι να σαλπάρουν

Οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση

Αγαπάμε την οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση και δεν θα φύγουμε από το σπίτι χωρίς αυτήν. Η οικογένειά μας το βρήκε απαραίτητο από τις πρώτες κιόλας διακοπές που πέρασαν πολεμώντας τις καταιγίδες και έκλεισαν εκ νέου χαμένες πτήσεις (με μεγάλα έξοδα).

Οι επιβάτες του πλοίου με μάσκες στέκονται στο κιγκλίδωμα, έτοιμοι να σαλπάρουν
Μια κρίση δημόσιας υγείας στον προορισμό σας μπορεί να σημαίνει ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού ή να υποβληθείτε σε τοπική καραντίνα. Φωτογραφία γ. pasja1000 μέσω pixabay.

Εάν είστε τυχεροί, η οικογένειά σας μπορεί να μην χρειάστηκε ποτέ κάλυψη ταξιδιού. Τώρα, όμως, ζούμε σε μια εποχή καιρικών προκλήσεων και άλλων αβεβαιοτήτων. Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων είναι συνεχώς στην επικαιρότητα. Κάθε προγραμματιστής διακοπών πρέπει επιλέξτε το καλύτερο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης γιατί διακυβεύονται πάρα πολλά για να υπολογίζουμε στην καλή τύχη.

Ας ελπίσουμε ότι κανείς από εσάς δεν θα το χρειαστεί ποτέ… Αλλά για κάθε ενδεχόμενο, παρακαλώ διαβάστε το.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση για την οικογένειά τους

Οι περισσότερες οικογένειες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση μόλις δεσμευτούν σε οποιοδήποτε ταξίδι. Ο κύριος λόγος για την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης για οικογένειες είναι η ασφάλιση ταξιδιών με μη επιστρέψιμα τέλη.

Οι καθυστερήσεις πτήσεων και οι ιατρικές ανησυχίες είναι οι άλλοι κύριοι λόγοι. Μια πρόσφατη έρευνα από Business Insider διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ασφαλισμένων ταξιδιωτών αγόραζαν ασφάλειες κυρίως για να καλύψουν προβλήματα αεροπορικών εταιρειών. Ένα άλλο 29% των ερωτηθέντων αγόρασε ταξιδιωτική ασφάλιση για να προστατευτεί από επείγουσα ιατρική κατάσταση.

Η πλειονότητα (68%) των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ δήλωσε ότι θα εξετάσει ένα συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επόμενο ταξίδι τους, ακόμη και όταν ταξιδεύουν μόνοι.

Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τις λεπτομέρειες.

Τι μπορεί να κάνει για εσάς η οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση

Μια φορά κι έναν καιρό, οι περισσότερες οικογενειακές επιλογές διακοπών καθοδηγούνταν από τον προορισμό και τις φιλικές προς τα παιδιά δραστηριότητες. Αυτές τις μέρες, οι οικογένειες συνθέτουν την υπερβολική ζέστη, τον καπνό από τις πυρκαγιές, την πολιτική αναταραχή και πιθανές ασθένειες στις επιλογές τους.

Με τη σωστή ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για επιπλέον έξοδα που προκύπτουν από τον καιρό, την ασφάλεια ή τη δημόσια υγεία. Η ταξιδιωτική ασφάλιση προστατεύει την επένδυσή σας στις διακοπές, επειδή διασφαλίζει την επιστροφή των τελών που προκύπτουν από την ακύρωση ή τον πρόωρο τερματισμό του προγραμματισμένου δρομολογίου σας — για τους περισσότερους λόγους.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση για οικογένειες καλύπτει πολλά άτομα που ταξιδεύουν μαζί και είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας της μεγάλης οικονομικής σας επένδυσης. Σε εταιρείες όπως η Travelex, για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες ηλικίας 17 ετών και κάτω που ταξιδεύουν μαζί σας είναι ασφαλισμένοι χωρίς επιπλέον χρέωση.

Τι καλύπτεται από την ταξιδιωτική ασφάλιση

Μονό αυτοκίνητο κολλημένο σε πλημμυρισμένο δρόμο μετά από τυφώνα.
Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα προστατεύσει την επένδυση των διακοπών σας σε περίπτωση απρόβλεπτης κλιματικής καταστροφής στο σπίτι ή στον προορισμό. Φωτογραφία γ. Jose Esqueda μέσω pixabay.

Οι καλυμμένες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν έναν τυφώνα καθώς και έξοδα που προκύπτουν από μια ποικιλία απρόβλεπτων γεγονότων. Όταν, ωστόσο, τα γεγονότα θεωρούνται «προβλεπόμενα», όπως ένας τυφώνας που πλησιάζει τον προορισμό σας ή αρρωσταίνει από μια γνωστή πανδημία, οι ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως προσφέρουν κάλυψη μόνο με ειδική πολιτική.

Αγοράστε την καλύτερη οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις. Αρχικά, αναθεωρήστε ολοκληρωμένα ασφαλιστικά προγράμματα από ένα ανεξάρτητος ασφαλιστής που ειδικεύεται στην ταξιδιωτική κάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να προστατέψετε την οικογένειά σας από ταξιδιωτικές καταστροφές - 10 συμβουλές για να ταξιδέψετε

Εάν σχεδιάζετε μια κρουαζιέρα ή μια ξενάγηση με μια εταιρεία που σας προσφέρει τη δική της ασφάλιση, έχετε κατά νου ότι μια κρουαζιέρα ή ταξιδιωτικό πράκτορα με αυτοασφάλιση μπορεί να σβήσει. Εάν αποτύχουν, δεν υπάρχει τρόπος να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο Προστασία για οικογενειακούς ταξιδιώτες

Travelex τα σχέδια προστασίας παρέχουν κάλυψη COVID-19. Προστατεύει το ταξίδι σας εάν εσείς, ένας σύντροφος, μέλος της οικογένειας ή επιχειρηματικός συνεργάτης βγείτε θετικοί ή εάν διαγνωστείτε από γιατρό, πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μπορεί να δικαιούστε προνόμια όπως ακύρωση ταξιδιού, διακοπή ταξιδιού, επείγουσα ιατρική και ιατρική εκκένωση. Η Allianz Travel Insurance προσφέρει επίσης Έγκριση Επιδημικής Κάλυψης που επεκτείνει τα οφέλη για ορισμένες απώλειες που σχετίζονται με τον COVID-19 και οποιαδήποτε μελλοντική επιδημία.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν επίσης, με επιπλέον χρέωση, την επιλογή «ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο». Ορισμένες ακριβότερες πολιτικές «CFAR» καλύπτουν ταξιδιώτες που έχουν εργασιακή σύγκρουση, αλλάζουν γνώμη για έναν προορισμό, πρέπει να ακυρώσουν το ταξίδι τους, να το αναβάλουν ή να έχουν επιπλέον ιατρικά έξοδα. Μπορούν επίσης να καλύπτουν ταξιδιώτες των οποίων η ημερομηνία επιστροφής παρατείνεται ακούσια επειδή έχει καθιερωθεί καραντίνα στη χώρα καταγωγής ή προορισμού τους.

Στην Allianz, η πιο ευέλικτη πολιτική τους είναι γνωστή ως Ακύρωση ανά πάσα στιγμή. Άλλα παραδείγματα «οποιουδήποτε λόγου» περιλαμβάνουν οικογένειες στις οποίες ένας ενήλικας ανατίθεται ξαφνικά στη στρατιωτική θητεία ή χάνει τη δουλειά του. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι μια καθυστέρηση ταξιδιού επειδή κάποιος σπάει ένα πόδι. Ή, αυτή η ασφάλιση θα μπορούσε να καλύψει μια οικογένεια που ακύρωσε διακοπές λόγω τουρνουά ομάδας παιδιών.

Συνιστάται η FTF ταξιδιωτική ασφάλιση για οικογένειες τα πακέτα πρέπει να περιλαμβάνουν αυτούς τους επτά βασικούς τομείς.

  1. Ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού (ένας ταξιδιώτης ή στενό μέλος της οικογένειας αρρωσταίνει ή τραυματίζεται κ.λπ. και κανείς δεν πηγαίνει)
  2. Ασφάλιση Διακοπής Ταξιδίου (καλύπτει τα ίδια έξοδα για ξενοδοχεία/γεύματα με την ακύρωση ταξιδιού. Η διαφορά είναι ότι είστε ήδη στο ταξίδι σας όταν συμβαίνει κάτι)
  3. Ασφάλιση καθυστέρησης ταξιδιού (σημαντικές καθυστερήσεις λόγω απεργιών ή καθυστερήσεων αεροπορικών εταιρειών, καραντίνας, φυσικής καταστροφής, απώλειας ή κλοπής ταξιδιωτικών εγγράφων ή πολιτικής διαταραχής)
  4. Ασφάλιση χαμένης σύνδεσης (ορισμένες πολιτικές καλύπτουν έξοδα που προκύπτουν από την απώλεια μιας ταξιδιωτικής σύνδεσης)
  5. Απώλεια αποσκευών ή καθυστέρηση αποσκευών (επιστροφή χρημάτων για χαμένες, κατεστραμμένες ή κλεμμένες αποσκευές, η αεροπορική σας εταιρεία χάνει τις αποσκευές σας ή οι βαλίτσες έχουν κλαπεί από το ξενοδοχείο σας)
  6. Επιστρεφόμενα ιατρικά έξοδα λόγω ασθένειας ή ατυχήματος ασφαλισμένων ταξιδιωτών (η μαμά σπάει το πόδι της παίζοντας τένις, χρειάζεται γύψο)
  7. Ιατρική εκκένωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (χρήσιμο ειδικά σε χώρες του εξωτερικού).

Αξιοποιήστε στο έπακρο την ταξιδιωτική ασφάλιση αγοράζοντας έγκαιρα

Λάβετε υπόψη ότι οι ταξιδιώτες που αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση ταυτόχρονα κλείνουν το ταξίδι τους μπορεί συχνά να προστατεύσει τις καταθέσεις και άλλα μη επιστρεφόμενα έξοδα. Το κόστος μιας ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι συνήθως 5%-10% της συνολικής αγοράς ταξιδιού σας, ανάλογα με την κατάσταση διαμονής σας, τον αριθμό των ημερών που ταξιδεύετε και τις ηλικίες των συμμετεχόντων. (Δυστυχώς, οι παππούδες και οι πρεσβύτεροι κοστίζουν τα περισσότερα.)

Διαβάστε περισσότερα  7 Καλύτερο Χώμα Γλάστρας για Λαχανικά - Καλύτερη Ανάπτυξη το 2023

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας νωρίς ασφάλιση για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, εάν το αγοράσετε αμέσως μόλις κλείσετε ένα θέρετρο στην Καραϊβική – πριν από την έκδοση προειδοποιήσεων για τυφώνα ή τροπικές καταιγίδες που συνηθίζονται το καλοκαίρι – το ταξίδι σας θα καλύπτεται.

Στην περίπτωση του COVID-19, θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσετε την αγορά ασφάλισής σας πριν από μια πιθανή αύξηση των λοιμώξεων. Φροντίστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας νωρίς πριν από τις ανακοινώσεις ότι οι τουριστικοί πράκτορες ή οι αεροπορικές εταιρείες κηρύσσουν πτώχευση. Μόλις αυτά γίνουν γνωστά ή προβλέψιμα συμβάντα, οι περισσότερες πολιτικές δεν θα σας καλύπτουν.

Στην πραγματικότητα, για πολλά προγράμματα, η ταξιδιωτική ασφάλιση που αγοράσατε εντός επτά ημερών από την πραγματοποίηση της ταξιδιωτικής σας κατάθεσης σας δίνει επίσης το δικαίωμα ιατρικής κάλυψης για προϋπάρχουσες καταστάσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις στην οικογένεια.

Ταξιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης με επίκεντρο την οικογένεια

Πυροσβέστης μάχεται με την πυρκαγιά στο χωράφι.
Οι πυρκαγιές του 2022 που ξέσπασαν στις δυτικές ΗΠΑ ανέτρεψαν πολλά ταξιδιωτικά σχέδια, καθιστώντας την ταξιδιωτική ασφάλιση ανεκτίμητη. Φωτογραφία γ. Ted Erski μέσω pixabay.

Οι οικογένειες μας ζητούν συχνά να προτείνουμε εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης και το προσωπικό μας είχε πολύ καλές εμπειρίες με αυτούς τους προμηθευτές: TravelexAllianz και Travel Guard.

Μπορείτε επίσης να ασφαλίσετε τις οικογενειακές σας διακοπές με Allianz Ταξιδιωτική Ασφάλιση, μέρος μιας μεγαλύτερης εταιρείας που εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια παρουσία τους το καθιστά ιδανικό για διεθνείς οικογενειακές διακοπές, όταν θέλετε μια τοπική πηγή για αξιόπιστη βοήθεια και παραπομπές γιατρών.

Μια πολιτική σαν το Allianz One Trip Prime καλύπτει δωρεάν παιδιά κάτω των 18 ετών όταν ταξιδεύουν με γονέα ή παππού. Μπορεί επίσης να καλύπτει προϋπάρχουσες καταστάσεις όπως το κακό γόνατο του συζύγου σας. Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες πληρούν τις προϋποθέσεις για κάλυψη υπάρχουσας ιατρικής πάθησης από την Allianz, εφόσον πληρούν τέσσερις προϋποθέσεις. Οι τέσσερις προϋποθέσεις είναι: 1) Αγορά ασφάλισης εντός 14 ημερών από την πραγματοποίηση της πληρωμής ή της κατάθεσης του πρώτου ταξιδιού. 2) Αγορά ασφάλισης που καλύπτει το πλήρες κόστος των ταξιδιών χωρίς επιστροφή χρημάτων. 3) Ο αγοραστής είναι κάτοικος ΗΠΑ. 4) Ο αγοραστής είναι ιατρικά σε θέση να ταξιδέψει την ημέρα που αγοράστηκε το σχέδιο.

Οικογενειακά Ασφαλιστικά Προγράμματα Travelex

Οι οικογένειες θα διαπιστώσουν ότι κάθε εταιρεία έχει τα δικά της οφέλη για όσους ταξιδεύουν με συγγενείς. Αν αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση από την Travelexγια παράδειγμα, πολλά παιδιά κάτω των 21 ετών που ταξιδεύουν μαζί σας — ακόμη και φίλοι των παιδιών — καλύπτονται χωρίς επιπλέον κόστος.

Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν ότι οι κάτω των 21 ετών πρέπει να ταξιδεύουν με καλυμμένο ενήλικο μέλος της οικογένειας. Επιπλέον, τα ονόματα των ανηλίκων και το κόστος ταξιδιού πρέπει να αναγράφονται στη φόρμα εγγραφής του καλυπτόμενου ενήλικα, αλλά δεν υπάρχει χρέωση για αυτούς. Travelex δεν έχει αναλογίες παιδιού προς ενήλικα, καθιστώντας το πολύτιμο για μονογονεϊκές οικογένειες. Σημειώστε ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην κάλυψη που αγοράσατε πριν από το ταξίδι, ούτε υπάρχουν εκπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα  Anywhere Travel Yoga κρατά τις διακοπές σας χωρίς άγχος

Εάν τα παιδιά ταξιδεύουν μόνα τους σε σχολικά προγράμματα ή μόνα τους, πολλές εταιρείες πωλούν α φοιτητική ταξιδιωτική ασφάλιση που τα καλύπτει και αυτά. Αυτές οι εταιρείες παρέχουν επίσης Γραμμή Έκτακτης Ανάγκης 24/7. Οι μαθητές λαμβάνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με χαμένα εισιτήρια και διαβατήρια, πληροφορίες βίζας, μεταφραστικές υπηρεσίες και ιατρικές και νομικές παραπομπές.

Στην Travel Guard, τα παιδιά ηλικίας 17 ετών και κάτω καλύπτονται δωρεάν εάν ταξιδεύουν με και σχετίζονται με τον κύριο ασφαλισμένο ενήλικα.

Γρήγορες συχνές ερωτήσεις για ασφαλιστήρια συμβόλαια οικογενειακού ταξιδιού

Το συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης της Allianz κάθεται σε ένα τραπέζι.
Η αβεβαιότητα για τον καιρό και την οικονομία καθιστούν την ταξιδιωτική ασφάλιση κρίσιμο μέρος του σχεδιασμού των φθινοπωρινών αποδράσεων σας. Φωτογραφία γ. Allianz

Οι επιλογές πολιτικής διαφέρουν μεταξύ των μεγάλων αερομεταφορέων, όπως και οι δυνατότητες που προσφέρουν για την προστασία των ταξιδιωτικών οικογενειών. Ως Daniel Durazo της Allianz Travel Insurance σημειώνει, «Κανείς δεν μπορεί να εκδικάσει μια αξίωση πριν αυτή συμβεί. Είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε την πολιτική στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια, να καλέσετε έναν αντιπρόσωπο εάν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με πιθανές αξιώσεις.”

Διαβάστε παρακάτω για Συνήθεις Ερωτήσεις και μερικές προτεινόμενες ασφαλιστικές εταιρείες για εξερεύνηση.

Ε. Τι γίνεται αν πρέπει να ακυρώσω την πτήση μου και έχω αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο χωρίς επιστροφή χρημάτων;

ΕΝΑ. Ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες συμβόλαια με ασφαλιστές για ένα Σχέδιο Προστασίας Αεροπορικών Εισιτηρίων. Αυτό καλύπτει το κόστος του εισιτηρίου σας σε περίπτωση ακύρωσης ή διακοπής του ταξιδιού. Θα δείτε αυτά τα συνήθως φθηνά προγράμματα που προσφέρονται στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών ή ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν παραιτηθεί από τα τέλη ακύρωσης και αλλαγής. Ωστόσο, ορισμένα εισιτήρια περιορισμένης οικονομικής θέσης και ορισμένα διεθνή εισιτήρια δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται ή απαιτούν χρέωση αλλαγής.

Πάντα, προτού αγοράσετε το ταξιδιωτικό σας πακέτο, καλέστε απευθείας έναν ασφαλιστικό πράκτορα και κάντε συγκεκριμένες ερωτήσεις «Τι θα γινόταν αν».

Ε. Τι γίνεται με τις καθυστερήσεις αποσκευών και πτήσεων, και τις ταλαιπωρίες που προκαλούν;

ΕΝΑ. Οι εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης γίνονται όλο και πιο φιλικές προς τον χρήστη. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες Παρέχετε τώρα μια σταθερή πληρωμή 100 $ για καλυπτόμενες καθυστερήσεις ταξιδιού και καθυστερήσεις αποσκευών. Δεν απαιτούνται αποδείξεις για αγορές. το μόνο που χρειάζεστε είναι απόδειξη της καλυπτόμενης καθυστέρησης του ταξιδιού σας.

Πολλές φορές, οι αξιώσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω του κινητού σας τηλεφώνου μέσω μιας εφαρμογής ή να γίνουν εύκολα online. Φυσικά, εάν οι αποσκευές σας έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά ή η καθυστέρηση είναι αρκετά μεγάλη ώστε να απαιτείται διαμονή στο ξενοδοχείο, μπορείτε να υποβάλετε αποδείξεις και να υποβάλετε αξίωση, ως συνήθως, για αποζημίωση.

Πάντα, προτού αγοράσετε το ταξιδιωτικό σας πακέτο, καλέστε απευθείας έναν ασφαλιστικό πράκτορα και κάντε συγκεκριμένες ερωτήσεις «Τι θα γινόταν αν».

Αγαπητέ αναγνώστη: Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών που μπορεί να κερδίσουν προμήθεια εάν κάνετε κλικ και κάνετε μια αγορά. Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας δεν επηρεάζεται από κανέναν διαφημιστή ή εμπορική πρωτοβουλία, εκτός εάν επισημαίνεται ξεκάθαρα ως περιεχόμενο χορηγίας. Καθώς τα ταξιδιωτικά προϊόντα αλλάζουν, φροντίστε να επιβεβαιώσετε ξανά όλες τις λεπτομέρειες και να μείνετε ενημερωμένοι με τα τρέχοντα γεγονότα για να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και επιτυχημένο ταξίδι.