The Locavore Journey: A Guide to Sustainable Living

The Locavore Journey: A Guide to Sustainable Living

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους: πού μπορώ να βρω αυτό που ψάχνω με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο; Από την αποστολή άμεσων μηνυμάτων έως την αποστολή της ίδιας ημέρας, φαίνεται σαν να έχουμε αποκτήσει ανάγκη για ταχύτητα. Άρα, η επιβράδυνση σε αυτόν τον κόσμο με γρήγορο ρυθμό θα φαινόταν αντίθετη διαισθητική;

Η άνοδος των βιομηχανικών επεξεργασμένων τροφίμων έχει καταστήσει τη γρήγορη και φθηνή τροφή πιο εύκολη από ποτέ. Με ταχυφαγεία στη γωνία σχεδόν κάθε δρόμου, βομβαρδιζόμαστε με πολλές επιλογές για το πώς να κερδίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενώ μπορεί να κάνουμε οικονομία στους λογαριασμούς των τροφίμων μας, καταλήγουμε να ξοδεύουμε χιλιάδες για τους λογαριασμούς της υγείας μας.

Παρουσιάζοντας το κίνηση λοκαβόρων; όπου οι άνθρωποι συντηρούν τη ζωή τους μέσω της τοπικής παραγωγής, απομακρύνονται από τις μεταποιημένες συσκευασίες και αντ' αυτού πηγαίνουν σε εποχιακή διατροφή. Τα οφέλη δεν είναι μόνο για το περιβάλλον, είναι και για το σώμα μας!

Γιατί λοιπόν να πάτε τοπικά;

 

Μίλια φαγητού στον αυτοκινητόδρομο του Τόκιο.

Δύναμη στους ανθρώπους

Σίγουρα, μπορεί να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα και να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς το φαγητό μας δεν διανύει χιλιάδες μίλια, αλλά ποιος μετράει; Το να τρώμε τοπικά δίνουμε τη δύναμη πίσω στον καταναλωτή και μας επιτρέπει να παρακολουθούμε από πού προέρχεται το φαγητό μας. Καταλήγουμε να υποστηρίζουμε έναν ασφαλέστερο εφοδιασμό τροφίμων, έναν με λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης.

 

Οικολογικά προϊόντα στο κέντρο του Παρισιού.

Καλύτερη γεύση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φαγητό την εποχή του έχει καλύτερη γεύση. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι καλλιεργείται σωστά από εσάς, τα φρούτα και τα λαχανικά σας διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους, προσθέτοντας στην κορυφαία νοστιμιά τους. Επιπλέον, χωρίς να χρειάζονται χημικά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, τα τοπικά τρόφιμα παραδίδονται φρέσκα στο πιάτο σας.

Διαβάστε περισσότερα  8 συμβουλές για διακοπές χωρίς άγχος Walt Disney World

 

Αγορές στην αγορά Raspail στο κέντρο του Παρισιού.

Χτίζει Κοινότητα

Μετακόμισες σε νέα γειτονιά; Βαρεθήκατε τη μονοτονία των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ; Η αγορά από τοπικές φάρμες χτίζει την κοινότητα υποστηρίζοντας τις σχέσεις μεταξύ αγροτών και καταναλωτών. Η συζήτηση με τους παραγωγούς δεν σας δίνει μόνο πληροφορίες για το φαγητό σας, αλλά και για τον κόσμο από τον οποίο προέρχεται. Αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια μετατρέπονται σε φιλικά οικεία πρόσωπα, αυτά που προσθέτουν την αίσθηση της κοινότητάς σας.

Η Καλύτερη Επιλογή

Είναι δύσκολο να αρνηθούμε τα οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον που προέρχονται από το φαγητό σε τοπικό επίπεδο. Το να κάνετε τη μετάβαση μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά το να κάνετε μικρά βήματα θα σας διευκολύνει στη διαδικασία. Ξεκινήστε από μικρά και ανεβάστε το δρόμο σας προς τα πάνω. Προτού το καταλάβετε, θα αποκαλείτε τον εαυτό σας τοποθέτη σε χρόνο μηδέν.

 

Αγορά φρέσκων προϊόντων σε μια αγορά αγροτών στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.

Πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά:

Όσο είστε σε αυτό, μην ξεχάσετε να μεταφέρετε τη δική σας επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα για να φαίνεστε σαν ένας ειδικός αγοραστής. Αφήστε εντελώς αυτές τις περιττές πλαστικές σακούλες και συμμετάσχετε στο κίνημά μας για το #banthebag εδώ:

Και τέλος, φροντίστε να μας ακολουθήσετε Ίνσταγκραμ @greenpeaceap και μας αρέσει Facebook @greenpeaceaustraliapacific για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες αναρτήσεις και τα νέα μας!

The post The Locavore Journey: A Guide to Sustainable Living εμφανίστηκε πρώτα στην Greenpeace Australia Pacific.