ΚΑΝΤΕ SMTHNG WEEK - Εγγραφείτε στην Επανάσταση Upcycle!

ΚΑΝΤΕ SMTHNG WEEK – Εγγραφείτε στην Επανάσταση Upcycle!

Από 2-10 Δεκεμβρίου, στην έναρξη της εορταστικής περιόδου αγορών, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να φτιάξετε κάτι μαζί μας. Σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, οι κατασκευαστές επιδεικνύουν διαδικτυακά πώς μπορούμε να ενωθούμε δημιουργήστε μοναδικές εναλλακτικές λύσεις για να αγοράσετε κάτι νέο. #makesmthing !

Είμαστε καλώντας όλους τους DIY mavens, μινιμαλιστές, vegans και vegetarians, upcyclers, swappers, sewers, crafters και zero wasters – είστε όλοι προσκεκλημένοι να γίνετε μέλος της Greenpeace σε συνεργασία με Επανάσταση της μόδας, Με δυνατότητα κοινής χρήσης και πολλά άλλα για να σας εμπνεύσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους πόρους μας.

Πολλοί από εσάς έχετε ήδη αρχίσει να ανακαλύπτετε ξανά την τέχνη, την τέχνη και τη χαρά της κατασκευής: μαγείρεμα, επισκευή ρούχων, επισκευή ηλεκτρονικών ειδών, ανακύκλωση μεταχειρισμένων αγαθών, καλλιέργεια του δικού σας φαγητού. Φτιάχνεις τα δικά σου καλλυντικά. καθαρίζοντας με ξύδι και μαγειρική σόδα, αφαιρώντας τα πλαστικά και μοιράζεστε τα ρούχα, τα ποδήλατα και τα σπίτια σας μεταξύ τους. Το MAKE SMTHNG Week είναι η βιτρίνα σας για δημιουργικές, καινοτόμες και μοναδικές εναλλακτικές λύσεις για να αγοράσετε κάτι νέο.

Κάντο να συμβεί

Αυτό το κίνημα αφορά πολύ περισσότερα από την οργάνωσή μας. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

  • Κατεβάστε τις οδηγίες μας για το πώς να συμμετάσχετε και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας
  • Προσέξτε τον ιστότοπό μας όπου θα μπορείτε να βρείτε ένα διεθνές ημερολόγιο εκδηλώσεων και άλλους πόρους.
  • Χρησιμοποιήστε το δωρεάν μας εργαλειοθήκη επωνυμίας για να προωθήσετε τις δικές σας εκδηλώσεις και ιστορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δημιουργήσετε αφίσες, καρτ ποστάλ και οτιδήποτε άλλο.
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram (@makesmthng) και πείτε στον κόσμο για τα πράγματα που έχετε φτιάξει χρησιμοποιώντας το hashtag #makesmthng.
  • Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας email [email protected] αν θέλετε να συνεργαστείτε.
Διαβάστε περισσότερα  Μπάρμπεκιου Jackfruit Tacos (Vegan συνταγή)

Γιατί;

Επειδή αγοράζουμε πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που όλοι ψωνίζουν φαγητό, μόδα και τεχνολογία. Για την παραγωγή πολλών από τα αγαθά που χρησιμοποιούμε, οι εταιρείες συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, καταστρέφοντας δάση και μολύνοντας τους ωκεανούς μας.

Η ποσότητα των απορριμμάτων που δημιουργούμε είναι συγκλονιστική. Κάθε κομμάτι πλαστικού που παράγεται τα τελευταία 60 χρόνια υπάρχει ακόμα. Καθώς τα πράγματα γίνονται φθηνότερα με ενσωματωμένη προγραμματισμένη απαξίωση, τα πετάμε πιο συχνά. Στις καταναλωτικές κοινωνίες μας, τα ψώνια μετράνε περισσότερο από τη διατήρηση των πραγμάτων.

Αγοράζουμε διπλάσια ρούχα όπως κάναμε πριν από 20 χρόνια, και τα φοράμε για το μισό. Τώρα είναι φθηνότερο να αγοράζεις νέα πράγματα παρά να τα επισκευάζεις. Παρόλο που η τεχνολογία μας είναι αρκετά προηγμένη ώστε να συνδέει άμεσα όλες τις γωνιές του κόσμου, δεν μπορούμε να επισκευάσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα.

Εμείς πρέπει να μετατόπιση από μια κουλτούρα πετάγματος σε ένα όπου εκτιμούμε ξανά τα πράγματα. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου αξιοποιούμε στο έπακρο τους πόρους μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει μικρές ενέργειες στην καθημερινότητά του που μαζί δημιουργούν μια μνημειώδη αλλαγή.

Κάνε το να κρατήσει

Αντί να αγοράζουμε fast fashion και να το πετάμε έξω αφού το φορέσουμε μερικές φορές, μπορούμε κάνουν τα ρούχα μας να διαρκούν με τη φροντίδα και την επισκευή τους. Προς την απομακρυνθείτε από τον ανόητο καταναλωτισμό, μπορούμε να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε εταιρείες που παράγουν τηλέφωνα που δεν μπορούν να επισκευαστούν ή έχουν αντικαταστάσιμα στοιχεία και αρχίστε να διορθώνετε ξανά τα πράγματα.

Όταν αντικαθιστούμε το κρέας με vegan ή χορτοφαγικές εναλλακτικές, απομακρύνουμε τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο διατροφής του παγκόσμιου πληθυσμού. Και κάθε φορά που φέρνουμε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα και λέμε όχι στη μόδα μιας χρήσης από πλαστικό και πολυεστέρα, αποτρέπουμε μια άλλη κομμάτι πλαστικό από τη ρύπανση των ωκεανών και των παραλιών του πλανήτη μας.

Διαβάστε περισσότερα  8 συμβουλές για διακοπές χωρίς άγχος Walt Disney World

Βοηθήστε μας να αλλάξουμε την ιστορία της υπερκατανάλωσης: MAKE SMTHNG!