Η Αυστραλία είναι το πιο ηλιόλουστο μέρος στη Γη – αλλά το αξιοποιούν οι επιχειρήσεις στο έπακρο;

Η Αυστραλία είναι το πιο ηλιόλουστο μέρος στη Γη – αλλά το αξιοποιούν οι επιχειρήσεις στο έπακρο;

Η Αυστραλία είναι η πιο ηλιόλουστη ήπειρος στη γη. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε το καλύτερη πρόσβαση στην ηλιακή ενέργεια σε όλο τον κόσμο!

Και πολλοί Αυστραλοί αξιοποιούν στο έπακρο αυτόν τον ήλιο για να μειώσουν το κόστος και να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή. Εκατομμύρια νοικοκυριά της Αυστραλίας έχουν εγκαταστήσει ηλιακή ενέργεια στον τελευταίο όροφο, η οποία ξεπερνά γρήγορα τον άνθρακα στην εθνική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν και τροφοδοτούμε ήδη τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα οχήματά μας με τον ήλιο, το σύστημα μεταφορών μας εξακολουθεί να μην εκμεταλλεύεται αυτή την άφθονη πηγή ενέργειας, αλλά αντίθετα εξακολουθεί να λειτουργεί με ρυπογόνο πετρέλαιο.

Οι μεταφορές είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές κλιματικής ρύπανσης στην Αυστραλία – από μόνο του αντιστοιχεί σχεδόν το 20% των συνολικών εκπομπών μας – και μεγαλώνει ακόμα! Η ανάγκη να ηλεκτροδοτήσουμε το σύστημα μεταφορών μας και να το τροφοδοτήσουμε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά τη στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή. Περισσότερες από 40 από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των Coles, Woolworths και Aldi, έχουν ήδη δεσμευτεί για 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025.

Έτσι, αυτές οι εταιρείες είναι σε καλή θέση για να κάνουν το επόμενο βήμα: δέσμευση για αυτοκίνητα και φορτηγά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Στο πλαίσιο της καμπάνιας μας Electrify, προτρέπουμε τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αυστραλίας να αναλάβουν την επόμενη δέσμευση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: να ηλεκτροδοτήσουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά τους και να τα τροφοδοτήσουν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα  Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε με τα παιδιά στο Disney Springs

Η IKEA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση δημοσκοπήσεων, αλλά τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ μας υστερούν, με τον Coles να σημειώνει μόνο 2,55/10 στην κατάταξη Electrify Fleets.

Χιλιάδες πελάτες στέλνουν email στους Coles, Woolies και Aldi για να πουν ότι θέλουν τα παντοπωλεία τους να παραδίδονται με καθαρά, ηλεκτρικά οχήματα – και μπορείτε επίσης!

Λάβετε μέρος στην επανάσταση της ηλεκτροδότησης στέλνοντας email στα κορυφαία σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας εδώ.

Δείτε πώς κατατάχθηκαν άλλες μεγάλες εταιρείες στην κατάταξη Electrify Fleets εδώ.