Γιατί μετράνε τα λεπτά μου για τον πλανήτη - Solli Raphael

Γιατί μετράνε τα λεπτά μου για τον πλανήτη – Solli Raphael

Η Greenpeace Australia Pacific συνεργάστηκε με τον πρωταθλητή teen slam ποιητή και περιβαλλοντικό ακτιβιστή, Solli Raphael, για να δημιουργήσει ένα βίντεο ευαισθητοποίηση σχετικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Εδώ είναι τα λόγια του Solli για το γιατί το έκανε:

Μεγαλώνοντας λίγο έξω από το Coffs Harbour, πάντα έβρισκα πράγματα να κάνω σε εξωτερικούς χώρους, όπως πεζοπορία και καγιάκ, που με βοήθησαν να οικοδομήσω μια ισχυρή σύνδεση με τη φύση. Αλλά έχω δει επίσης τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν φροντίζουν τη γη, είτε πρόκειται για αποψίλωση των δασών, εμπορικές φάρμες που ρυπαίνουν τις υδάτινες οδούς, συμβούλια που απομακρύνουν δέντρα ηλικίας άνω των 100 ετών ή ανθρώπους που σκουπίζουν, αδιαφορώντας για το ότι τα ζώα θα μπορούσαν να φάνε τα σπαταλούν και πεθαίνουν. Η έμπνευση για τη γραφή μου είναι παντού, αλλά όχι πάντα σε θετικά σημεία.

Βλέποντας τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο στις ειδήσεις, συχνά με κάνει να νιώθω συντετριμμένος για μέρη που δεν έχω δει ακόμη. Είναι αρκετά φυσιολογικό για μένα να αφιερώνω μερικές ώρες γράφοντας γι' αυτό. Η ποίηση είναι καλή έτσι.

Άρχισα να γράφω σλαμ ποίηση βασισμένη στον ακτιβισμό όταν ήμουν 11 ετών, όταν συνειδητοποίησα ότι μόνος μου δεν θα μπορούσα να πετύχω τις μεγάλης κλίμακας αλλαγές που απαιτούνται για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή. Το να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά είναι ο μόνος τρόπος. Ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ώστε να μπορώ να εμπνεύσω την αλλαγή. Λατρεύω να γράφω ποίηση και επίσης λατρεύω τη φύση, οπότε το να συνδυάσω και τα δύο ήταν απίστευτα ενδυναμωτικό.

Σε απεργία σχολείου έξω από το γραφείο του τοπικού βουλευτή

Σκέφτηκα ότι ήταν καιρός να φέρω τα σκληροπυρηνικά γεγονότα στην slam ποίησή μου για να ενημερώσω τον κόσμο για το τι πραγματικά συμβαίνει. Μακάρι να μπορούσα να κάνω περισσότερα για να βοηθήσω τον πλανήτη, αλλά είμαι μόνο ένα άτομο, γι' αυτό έγραψα αυτό το ποίημα για να ενισχύσω αυτά τα σημαντικά μηνύματα.

Διαβάστε περισσότερα  Η σκούνα σας τροφοδοτείται από τον ήλιο; | Greenpeace Australia Pacific

Το γράψιμο «Ας κάνουμε περισσότερα λεπτά να μετράνε» προέκυψε από τη συνειδητοποίηση ότι είναι τα λεπτά που πραγματικά μετράνε. Από τη στιγμή που ένα άτομο επιλέγει να μην χρησιμοποιήσει ένα πλαστικό ποτήρι ή καλαμάκι σε μια καφετέρια, μέχρι τη στιγμή που ένα άτομο αποφασίζει να συμμετάσχει σε μια διαμαρτυρία για να ζητήσει από τις μεγάλες εταιρείες και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να λογοδοτήσουν. Κάθε λεπτό είναι μια ευκαιρία για θετική αλλαγή για τον πλανήτη μας.

Η δημιουργία αυτού του βίντεο με την Greenpeace με έκανε να νιώσω δύναμη και ελπίζω πραγματικά ότι όποιος το παρακολουθήσει θα νιώσει επίσης ενδυναμωμένος και για το περιβάλλον. Όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε και όσο περισσότερο συνειδητοποιούμε τη δύναμή μας, τόσο καλύτερο θα καταλήξει το μέλλον μας.

Ένα στιγμιότυπο από το “Let's Make More Minutes Count”

Οι νέοι σήμερα έχουν ήδη γίνει μάρτυρες καταστροφικών περιβαλλοντικών καταστροφών. Από τη ρύπανση των υδάτων, του εδάφους και του αέρα, την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις ξηρασίες, τις πυρκαγιές που είναι δύσκολο να ελεγχθούν λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας ή των ακραίων καιρικών συνθηκών, την εξαφάνιση ειδών των οποίων οι βιότοποι έχουν καταστραφεί, η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Όταν πρωτοξεκίνησα να ερμηνεύω ποίηση, πολλοί άνθρωποι δεν με έπαιρναν στα σοβαρά λόγω της ηλικίας μου, αλλά τώρα είναι η ώρα να ακούσω τις απόψεις όλων των ηλικιών. Μέσα από τις προσπάθειες νεαρών ακτιβιστών σε όλη τη χώρα φαίνεται ότι οι ενήλικες είναι τελικά πρόθυμοι να ακούσουν.

Η γενιά μου πέρασε όλη μας τη ζωή περιμένοντας δράση για το κλίμα από τους ενήλικες. Ξέρω ότι οι «έφηβοι» έχουν στερεότυπα ως έλλειψη ενδιαφέροντος για τον κόσμο γύρω μας, αλλά από ό,τι βλέπω αυτό αλλάζει ειλικρινά. Η γενιά μου είναι έτοιμη να είναι όσο υπεύθυνη χρειάζεται, να εργαστεί για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλούν οι παλαιότερες γενιές. Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ αργά.

Διαβάστε περισσότερα  Σχεδιάζοντας ένα Black Commons – THE DIRT

Κάθε λεπτό μετράει και για να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, θα χρειαστούμε όλους. Θα σταθείτε μαζί μου και θα συμμετάσχετε στο λαϊκό κίνημα της Greenpeace που χτίζει ένα πράσινο και υγιές μέλλον;

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ

Γραμμένο από Σόλι Ραφαήλ

ΥΓ: Ορίστε ολόκληρο το βίντεο!