Έξι λόγοι που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία

Έξι λόγοι που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία

Παρά τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα (EV), πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να γνωρίζουν σχετικά λίγα για αυτά τα τεχνολογικά θαύματα. Ενδιαφέρεστε για μερικά λιγότερο γνωστά στοιχεία σχετικά με αυτά τα επαναστατικά οχήματα; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

1. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γεννήτρια για το σπίτι σας

Όταν τα φώτα σβήνουν το EV σας μπορεί να είναι η σωτήρια χάρη σας. Όπως αποδεικνύεται σε αυτό το βίντεο, Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους ως πηγή ενέργειας για τα σπίτια τους.

Η Nissan ανέπτυξε στην πραγματικότητα μια ηλεκτρική μονάδα διανομής που μπορεί να στείλει ενέργεια από το Nissan Leaf στο σπίτι. Ένα πλήρως φορτισμένο Leaf έχει 24 kWh ενέργειας στη βρύση – αρκετή για να τροφοδοτήσει το μέσο σπίτι για περίπου 48 ώρες.

2. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές ρύπων

Μια μελέτη από το Ινστιτούτο Έρευνας Ηλεκτρικής Ενέργειας (EPRI) και το Συμβούλιο Άμυνας Φυσικών Πόρων (NRDC) ανέλυσε πώς θα έμοιαζαν οι εκπομπές του ηλεκτρικού τομέα και του τομέα των μεταφορών αν ηλεκτρίζαμε ελαφρά ατομικά οχήματα, μερικά μεσαίου τύπου επαγγελματικά οχήματα όπως η τοπική παράδοση φορτηγά και ορισμένος μη οδικός εξοπλισμός, όπως περονοφόρα ανυψωτικά.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ρύπανση από άνθρακα θα μπορούσε να μειωθεί κατά 550 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με την εξάλειψη των εκπομπών από 100 εκατομμύρια σημερινά επιβατικά αυτοκίνητα. Αρκετά εντυπωσιακό, σωστά;

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Αμβούργο.  Δύο αυτοκίνητα μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα σε έναν σταθμό δίπλα σε δρόμο στην πόλη.<br /> Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πόλη.  Μέσω καλωδίου μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα 2 αυτοκίνητα στο σταθμό.” width=”800″ height=”533″ srcset=”https://awiob.com/wp-content/uploads/2024/02/Έξι-λόγοι-που-τα-ηλεκτρικά-αυτοκίνητα-μεταμορφώνουν-την-αυτοκινητοβιομηχανία.jpg 800w, https://www.greenpeace.org.au/wp/wp-content/uploads/2018/04/GP0STPNRY_Web_size_with_credit_line-300×200.jpg 300w, https://www.greenpeace.org.au/wp/wp-content/uploads/2018/04/GP0STPNRY_Web_size_with_credit_line-768×512.jpg 768w, https://www.greenpeace.org.au/wp/wp-content/uploads/2018/04/GP0STPNRY_Web_size_with_credit_line-150×100.jpg 150w, https://www.greenpeace.org.au/wp/wp-content/uploads/2018/04/GP0STPNRY_Web_size_with_credit_line-200×133.jpg 200w, https://www.greenpeace.org.au/wp/wp-content/uploads/2018/04/GP0STPNRY_Web_size_with_credit_line-250×166.jpg 250w, https://www.greenpeace.org.au/wp/wp-content/uploads/2018/04/GP0STPNRY_Web_size_with_credit_line-700×466.jpg 700w” sizes=”(max-width: 800px) 100vw, 800px”/><img decoding=Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Αμβούργο. Δύο αυτοκίνητα μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα σε έναν σταθμό κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη.


3. Τα EV είναι μια εξαιρετικά ομαλή διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα  Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε με τα παιδιά στο Disney Springs

Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια μοναδική εμπειρία. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο, τα EV συχνά αισθάνονται σαν να γλιστρούν κατά μήκος του δρόμου. Η ομαλή και αθόρυβη ποιότητα αυτών των οχημάτων είναι άμεσο αποτέλεσμα του σχεδιασμού τους χωρίς κινητήρα.

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν την ισχύ επιτάχυνσης των αυτοκινήτων με ντίζελ, αλλά αυτό είναι εντελώς αναληθές. Το Model S EV της Tesla μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χιλιόμετρα την ώρα (kph) σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα. Το Model X μπορεί να φτάσει από το μηδέν στα 100 km/h σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα.

4. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα του αέρα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν επίσης να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η Sherry Boschert, συγγραφέας του Plug-in Hybrids: The Cars that Will Recharge America, διαπίστωσε ότι εάν αυξηθεί η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση έως και 99 τοις εκατό των ρύπων που σχηματίζουν αιθαλομίχλη στον αέρα μας.

Σύμφωνα με την EV World, σχεδόν όλες οι μελέτες συμφωνούν ότι η μείωση των NOx και άλλων τοπικών ρύπων θα ήταν σημαντική εάν υπήρχαν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

Έφηβη φορώντας μάσκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση λέγοντας «άττο ντίζελ, ηλεκτρικό».Έφηβη φορώντας μάσκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση λέγοντας «άττο ντίζελ, ηλεκτρικό».

Έφηβη φορώντας μάσκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση λέγοντας «άττο ντίζελ, ηλεκτρικό».


5. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι παλιά είδηση

Σίγουρα, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να μιλάνε για το πώς τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν αντικείμενο του μέλλοντος. Θα υποστηρίξαμε ότι αποτελούν βασικό μέρος του παρόντος μας. Αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν στο παρελθόν. Το πρώτο αυτοκίνητο που κινούνταν με μπαταρίες εφευρέθηκε μεταξύ 1832 και 1839. Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης το 1897.

Διαβάστε περισσότερα  Η σκούνα σας τροφοδοτείται από τον ήλιο; | Greenpeace Australia Pacific

Στην πραγματικότητα, μέχρι τη δεκαετία του 1920, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν ένα συνηθισμένο θέαμα στους δρόμους. Η εισαγωγή του βενζινοκίνητου Model T και τα προβλήματα με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διαρκούν ισχύ ώθησαν τελικά τα οχήματα στο πλάι μέχρι πρόσφατα.

6. EVs ανάκτηση σε μποτιλιαρίσματα

Το να βρίσκεσαι σε μποτιλιάρισμα είναι αρκετά ενοχλητικό χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για το αν το αυτοκίνητό σου θα βγει από την άλλη άκρη με αρκετό χυμό για να τρέξει. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματικά απολαμβάνουν τη στάσιμη φύση της στάσης.

Σε αντίθεση με τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, κάθε φορά που το EV σας επιβραδύνει, ανακτά ενέργεια και τροφοδοτεί την μπαταρία. Τα οχήματα που κινούνται με καύσιμα, από την άλλη πλευρά, σπαταλούν φορτία αερίου για να διατηρήσουν τον κινητήρα σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας στις ώρες αιχμής.

Γιατί πρέπει οι Αυστραλοί οδηγοί να νοιάζονται για τα ηλεκτρικά οχήματα;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι απλά υπέροχα, είναι πολύ καλά για το περιβάλλον μας – κάτι για το οποίο όλοι πρέπει να νοιάζονται.

Τα αυτοκίνητα της Αυστραλίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 10 τοις εκατό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Αυστραλίας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί χωρίς να ισχύουν επί του παρόντος πρότυπα εκπομπών οχημάτων. Μια στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αυστραλία θα είχε ως αποτέλεσμα μια δραστική μείωση αυτής της παραγωγής εκπομπών – που σημαίνει καθαρότερος, πιο πράσινος αέρας και ένα πολύ πιο χαρούμενο περιβάλλον.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για μια πιο πράσινη ζωή; Ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό Green Electricity σήμερα!

Διαβάστε περισσότερα  Ο Kongjian Yu κερδίζει το 2023 Cornelia Hahn Oberlander International Landscape Architecture Prize – THE DIRT

Greenpeace Australia PacificGreenpeace Australia Pacific

Από την Greenpeace Australia Pacific

Η Greenpeace είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός εκστρατείας που χρησιμοποιεί μη βίαιη άμεση δράση για να εκθέσει τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα και να επιβάλει λύσεις που είναι απαραίτητες για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον.