Τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν στην είσοδο του Floret Studio

A Rose Story Part 3: Floret's Rose Collection

Από τότε που γνώρισα την Anne πριν από όλα αυτά τα χρόνια, λαχταρούσα να δημιουργήσω τη δική μου εκδοχή του μαγικού κήπου της και να φυτέψω όσα περισσότερα τριαντάφυλλα μπορούσα. Αλλά με κάθε εκατοστό της μικρής φάρμας μας αφιερωμένη στην ετήσια παραγωγή κομμένων λουλουδιών, μπορούσα μόνο να βάζω τριαντάφυλλα στις άκρες.

Είχα πεζοπόρους και ορειβάτες να σκαρφαλώνουν πάνω και πάνω από το μικρό μου λουλούδι στούντιο και μερικές δεκάδες θησαυρούς κειμήλια κρυμμένους στον φράχτη και στην πίσω βεράντα μου, αλλά αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να καταφέρω να στριμώξω χωρίς να επηρεάσω την παραγωγή κομμένων λουλουδιών.

Τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν στην είσοδο του Floret Studio Την ημέρα που υπογράψαμε τα χαρτιά για τη νέα φάρμα το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πόσο καιρό περίμενα για να μπορέσω να βάλω ρίζες και να μπορέσω να ζωντανέψω τα όνειρά μου στον κήπο. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να αρχίσω να μαζεύω τριαντάφυλλα για τον μελλοντικό κήπο.

Γλάστρες με τριαντάφυλλα σε παλέτεςΓλάστρες με τριαντάφυλλα σε παλέτεςΈψαξα τη χώρα αναζητώντας σπάνια, κειμήλια και ντεμοντέ τριαντάφυλλα για να συμπεριλάβω στην ιδιοκτησία. Τόσα πολλά από τα εξειδικευμένα νηπιαγωγεία που λειτουργούσαν παλιά έκλεισαν έκτοτε, οπότε ήταν πολύ δουλειά να βρω τα πάντα στη λίστα επιθυμιών μου.

Από όλα τα φυτώρια από τα οποία έχω παραγγείλει για αυτό το έργο, παρακάτω θα βρείτε τις πολύ αγαπημένες μου πηγές.

Η Erin Benzakein σε μια σειρά από ροδακινί τριαντάφυλλαΣειρές από τριαντάφυλλα στο Floret FarmThe Antique Rose Emporium
Αυτό το μακροχρόνιο φυτώριο με έδρα το Τέξας έχει μερικές από τις καλύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Έχουν μια πολύ μοναδική προσφορά που περιλαμβάνει περισσότερες από 350 σπάνιες και δυσεύρετες ποικιλίες αντίκες, συμπεριλαμβανομένης της σειράς τριαντάφυλλων Texas Pioneer, η οποία είναι μια σειρά από ανέμελες, επαναλαμβανόμενες ανθισμένες ποικιλίες με ποιότητα του παλιού κόσμου.

Κήποι Αγγέλων
Βρήκα μερικές πραγματικά ιδιαίτερες ποικιλίες από αυτό το φυτώριο με ταχυδρομική παραγγελία με έδρα τη Φλόριντα και μου αρέσει να επισκέπτομαι τον ιστότοπό τους μόνο για τις φωτογραφίες. Η Angel Gardens προσφέρει περισσότερα από 1.000 αντίκες και μοντέρνα τριαντάφυλλα και χρησιμοποιεί πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας στην παραγωγή τους.

Φυτώριο Μπέρλινγκτον Ρόουζ
Ο ιδιοκτήτης Burling Leong διατηρεί μια μεγάλη συλλογή από σπάνια και δυσεύρετα τριαντάφυλλα και ήταν μια από τις πηγές μου όταν προσπαθούσα να εντοπίσω σπάνιες, πολυπόθητες ποικιλίες. Για να λάβετε μια λίστα με την πιο πρόσφατη λίστα διαθεσιμότητάς της, στείλτε email [email protected].

Φυτώριο Christianson
Αν ζείτε στη δυτική Ουάσιγκτον, αυτό το οικογενειακά διοικούμενο φυτώριο έχει μια τεράστια ποικιλία από τριαντάφυλλα σε γλάστρες (συμπεριλαμβανομένων πολλών κειμηλίων και δυσεύρετων θησαυρών) που πωλούνται τον Ιανουάριο. Αν και δεν στέλνουν τα φυτά τους, αν βρίσκεστε σε απόσταση με το αυτοκίνητο, αξίζει το ταξίδι και φροντίστε να το επισκεφτείτε τον Ιούνιο για να δείτε τον αγγλικό κήπο με τριανταφυλλιές τους σε πλήρη άνθιση—είναι ένα αξιοθέατο!

Ντέιβιντ Όστιν Ρόουζς
Εάν έχετε καλλιεργήσει τριαντάφυλλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ερωτευτεί τις ποικιλίες David Austin, οι οποίες είναι γνωστές για τις ντεμοντέ άνθισές τους που διατίθενται σε μεγάλη γκάμα απαλών χρωμάτων και είναι γενικά επανάληψη-άνθιση. Συλλέγω τριαντάφυλλα David Austin εδώ και χρόνια και αν συναντήσετε μερικές από τις παλαιότερες ποικιλίες του, φροντίστε να τις αρπάξετε γιατί δεν πολλαπλασιάζονται πλέον εμπορικά.

Διαβάστε περισσότερα  Root Beer Ice - The Geek Homestead

The Friends of Vintage Roses
Αυτός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Σεβαστούπολη της Καλιφόρνια διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές τριαντάφυλλων στον κόσμο και ξεκίνησε αρχικά από τους Gregg Lowrey και Philip Robinson. Κάθε χρόνο, πολλαπλασιάζουν χιλιάδες μοσχεύματα που αποστέλλονται σε επιμελητές, συλλέκτες και δημόσιους κήπους που είναι αφιερωμένοι στη διατήρηση αυτών των ειδικών φυτών. Δύο φορές το χρόνο προσφέρουν τα επιπλέον φυτά από τις προσπάθειες πολλαπλασιασμού τους προς πώληση στο κοινό (μόνο τοπική παραλαβή). Μπορείτε να βρείτε τη λίστα διαθεσιμότητας στον ιστότοπό τους. Για να μάθετε περισσότερα για τη σημαντική δουλειά που κάνουν, μπορείτε να διαβάσετε αυτή τη συνέντευξη με τον ιδρυτή Gregg Lowery.

Φυτώριο Greenmantle
Αυτό το φυτώριο με έδρα την Καλιφόρνια έχει συγκεντρώσει μια ολοκληρωμένη συλλογή από δικές του σπάνιες και παλιές ποικιλίες τριαντάφυλλων που έχουν συγκεντρώσει από όλο τον κόσμο. Αν ψάχνετε για κάτι ξεχωριστό, φροντίστε να ελέγξετε τη λίστα Rose Master, η οποία περιλαμβάνει τόσους πολλούς σπάνιους θησαυρούς. Τα τριαντάφυλλα από το Greenmantle Nursery πρέπει να κάνουν κράτηση με προκαταβολή και η περίοδος αποστολής τους είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επικοινωνούν μόνο μέσω ταχυδρομείου ή μέσω τηλεφώνου.

Κειμήλιο Τριαντάφυλλα
Αυτό το φυτώριο τριαντάφυλλων στο Όρεγκον έχει μια τεράστια ποικιλία από ποικιλίες που καλλιεργούνται στις δικές τους ρίζες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60 ποικιλιών David Austin (πολλές από τις παλαιότερες), μια τεράστια γκάμα ιστορικών τριαντάφυλλων, υβριδικών μόσχων και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Τριαντάφυλλα High Country
Αυτό το φυτώριο με έδρα το Κολοράντο έχει μια εκπληκτική επιλογή από δικά του τριαντάφυλλα. Η συλλογή τους περιλαμβάνει παλιά τριαντάφυλλα κήπου, ποικιλίες ανθεκτικές στο κρύο και σύγχρονες ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους παλαιότερους θησαυρούς του David Austin.

Managerie Farm & Flower
Η φίλη μας που καλλιεργεί λουλούδια Felicia Alvarez προσφέρει μια όμορφη συλλογή από τριαντάφυλλα γυμνής ρίζας που έχει δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια και είναι γνωστό ότι παράγει εξαιρετικά κομμένα λουλούδια. Το απόθεμά της συνήθως πωλείται γρήγορα, οπότε φροντίστε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό της δελτίο. Η Felicia πουλάει επίσης φρέσκα τριαντάφυλλα κήπου που αποστέλλονται σε σχεδιαστές λουλουδιών σε όλη τη χώρα από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου.

Μια ευλάβεια για τα τριαντάφυλλα
Αυτό το φυτώριο με έδρα τη Φλόριντα ειδικεύεται σε τριαντάφυλλα με ρίζα και έχει μια τεράστια ποικιλία από κληρονομικές και παλιές ποικιλίες κήπου, συν τόσα πολλά όμορφα μοντέρνα τριαντάφυλλα και μια μεγάλη ποικιλία από υβριδικούς μόσχους – η αγαπημένη μου ομάδα!

Rogue Valley Roses
Αυτό το φυτώριο με έδρα το Όρεγκον προσφέρει περισσότερες από 1.500 μοναδικές ποικιλίες και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες επιλογές σπάνιων, ιστορικών και εξαιρετικών σύγχρονων τριαντάφυλλων που καλλιεργούνται στις δικές τους ρίζες. Στέλνουν ζωντανά φυτά σε πελάτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά όλο το χρόνο και μπορούν επίσης να στείλουν φυτά γυμνής ρίζας διεθνώς τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Εγγραφή στη λίστα αναμονής”, καθώς πολλά από τα φυτά εξαντλούνται γρήγορα και είναι ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε πότε θα επιστρέψουν σε απόθεμα.

Διαβάστε περισσότερα  Dalgona (Whipped Coffee) - The Geek Homestead

Φυτώριο ροδοπέταλων
Αυτό το φυτώριο με ταχυδρομική παραγγελία με έδρα τη Φλόριντα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από τριαντάφυλλα σπάνιας κληρονομιάς, τα οποία επεκτείνονται συνεχώς κάθε χρόνο. Εάν βρείτε κάτι ιδιαίτερο που δεν είναι διαθέσιμο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί «να ειδοποιηθείτε» και θα λάβετε ένα email όταν είναι ξανά σε απόθεμα. Βρήκα μερικούς πραγματικούς θησαυρούς εδώ!

Παλέτες με τριαντάφυλλα σε γλάστρες μπροστά από στεφάνες στο Floret FarmΜετά από 3 χρόνια συλλογής, συγκέντρωσα περισσότερες από 250 ποικιλίες και σχεδόν 1.000 φυτά (σε αυτούς τους αριθμούς δεν περιλαμβάνονται τα τριαντάφυλλα από την Anne), και ενώ αυτό φαίνεται πολύ, έχω ακόμα μια τεράστια λίστα επιθυμιών με ποικιλίες που ψάχνω Για. Έχω την αίσθηση ότι η συλλογή μου τριαντάφυλλων δεν θα επιβραδυνθεί σύντομα και μπορεί κάλλιστα να καταλήξουν κάποια μέρα το θέμα ενός βιβλίου.

Σίγουρα θα μοιραστώ περισσότερα για τις ποικιλίες που επέλεξα και πώς αποδίδουν μόλις έχω λίγο περισσότερο χρόνο να τις γνωρίσω. Εν τω μεταξύ, έχω μοιραστεί μερικά από τα αγαπημένα μου παρακάτω.

Σειρές από τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν στο Floret FarmΣειρές από τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν στο Floret Farm Σειρές από τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν στο Floret FarmΣτο αγρόκτημα, τα τριαντάφυλλά μας είναι φωλιασμένα σε τέσσερις κύριες συλλογές. Οι πρώτες είναι οι ποικιλίες τριανταφυλλιάς που έχουμε φυτέψει ειδικά για κοπή. Έχουμε αφιερώσει δέκα σειρές 70 ποδιών του κήπου κοπής σε αυτές τις ποικιλίες που είναι οργανωμένες χαλαρά ανά χρώμα.

Αυτά τα τριαντάφυλλα είναι όλα επαναλαμβανόμενα ανθισμένα και περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι ποικιλίες David Austin και τα περισσότερα έχουν μια γεμάτη όψη λάχανου τριαντάφυλλου.

Πλούσια σύνθεση τριαντάφυλλου στο Floret StudioΜερικά από τα αγαπημένα μου από τον κήπο κοπής είναι τα 'Abraham Darby', 'Golden Celebration', 'Grace', 'Teasing Georgia', 'Perlie Mae', 'Mother of Pearl' και 'French Lace'.

Σειρά αψίδων στο Floret Farm που θα καλύπτονται με τριαντάφυλλαΜεγάλος μεταλλικός θόλος στο Floret Farm που τελικά θα τυλιχθεί από άνθηΗ δεύτερη ομάδα τριαντάφυλλων είναι ένας συνδυασμός αναρριχώμενων και περιπετειωδών ποικιλιών, τόσο μιας φοράς όσο και επαναλαμβανόμενης ανθοφορίας. Στο κέντρο του κομμένου κήπου, έχουμε μια σειρά από καμάρες που συναντώνται στη μέση κάτω από έναν μεγάλο μεταλλικό θόλο που τελικά θα τυλιχθεί από άνθη.

Μια σειρά από εναλλασσόμενους πύργους με αναρριχητικά τριαντάφυλλα φυτεμένα στη βάση τους που σύντομα θα σκαρφαλώσουν και θα ξεχυθούν στην κορυφήΜια σειρά από εναλλασσόμενους πύργους με αναρριχητικά τριαντάφυλλα φυτεμένα στη βάση τους που σύντομα θα σκαρφαλώσουν και θα ξεχυθούν στην κορυφήΠύργοι με αναρριχητικά τριαντάφυλλα φυτεμένα στη βάση τους που σύντομα θα σκαρφαλώσουν και θα ξεχυθούν στην κορυφήΕπιπλέον, κάτω από τον κύριο δρόμο πρόσβασης προς τον κήπο κοπής, υπάρχουν μια σειρά από εναλλασσόμενους πύργους με αναρριχώμενα τριαντάφυλλα φυτεμένα στη βάση τους που σύντομα θα ανέβουν και θα ξεχυθούν στην κορυφή. Ο κήπος κοπής θα είναι εκτός γάντζου μόλις καλυφθούν όλες αυτές οι δομές!

Μερικές από τις αγαπημένες μου ποικιλίες αναρρίχησης και πεζοπορίας είναι οι «Cecile Brunner», «Glorie de Jon», «Malvern Hills» και «Alchymist».

Τριαντάφυλλα που αναπτύσσονται στο πεδίο FloretΗ τρίτη ομάδα είναι όλα τα παλιά τριαντάφυλλα (τα περισσότερα ανθίζουν μια φορά) που είναι κρυμμένα στον οπωρώνα, στους φράχτες ή πλαισιώνουν τους κύριους δρόμους σε όλο το αγρόκτημα.

Η ιδέα είναι ότι μόλις καθιερωθούν, αυτές οι ζωηρές, ανθεκτικές ποικιλίες θα μπορούν να αντέξουν τις πιο σκληρές, πιο εκτεθειμένες συνθήκες έξω στην κύρια φάρμα.

Διαβάστε περισσότερα  Κλασικά σπιτικά λαζάνια

Μερικές από τις αγαπημένες μου παλιές ποικιλίες τριαντάφυλλου είναι «Dupontii», «Kathleen», «Moyesii» και γλαυκό τριαντάφυλλο.

Ανύψωση χλοοτάπητα στο Floret FarmΑνυψωτικό χλοοτάπητα για τον κήπο με τριανταφυλλιές στο Floret FarmΡολά από ανυψωμένο χλοοτάπηταΗ τέταρτη ομάδα είναι ένα μείγμα κυρίως θαμνωδών τριαντάφυλλων που επιλέγονται για το άρωμά τους και τις ντελικάτες όψεις τους. Θέλαμε να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε αυτά τα τριαντάφυλλα από κοντά και να τα γνωρίσουμε πραγματικά με την πάροδο του χρόνου.

Για αυτόν τον επίσημο κήπο με τριανταφυλλιές χρειαζόμασταν να βάλουμε τα φυτά στο έδαφος γρήγορα επειδή είχαν ξεπεράσει τις γλάστρες τους και περνούσαμε από έναν αρκετά ακραίο καύσωνα, οπότε αντί να καλλιεργούμε το γρασίδι και να περιμένουμε να σπάσει, νοικιάσαμε ένα ανυψωτικό χλοοτάπητα και προετοίμασε τον χώρο του κήπου σε ένα μακρύ, ξεκούραστο Σαββατοκύριακο.

Ο επίσημος κήπος με τριανταφυλλιές παίρνει μορφή στο FloretΟ επίσημος κήπος με τριανταφυλλιές παίρνει μορφή στο FloretΠοτέ δεν είχαμε χρησιμοποιήσει ανυψωτικό χλοοτάπητα και είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή εάν πρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα το γρασίδι από μια περιοχή, αλλά εάν έχετε γρασίδι, δεν είναι αρκετά βαθύ για να αφαιρέσετε τα ριζώματα, οπότε αυτά πρέπει να είναι ξεριζώθηκε με το χέρι.

Μόλις κόπηκε ο χλοοτάπητας, το τυλίγαμε σε ρολό και το ξαναπήγαμε στο σωρό κομποστοποίησης για να αποσυντεθεί και μετά την επόμενη άνοιξη, μόλις χαλάσει, θα το επιστρέψουμε στον κήπο με τη μορφή κομπόστ.

Ο επίσημος κήπος με τριανταφυλλιές παίρνει μορφή στο FloretΜια περιοχή του επίσημου κήπου με τριανταφυλλιές καλυμμένη με ύφασμα τοπίουΜόλις ο χλοοτάπητας έφυγε από τη μέση, τροποποιήσαμε τα κρεβάτια φύτευσης με ένα παχύ στρώμα κομπόστ και μια μεγάλη δόση οργανικού λιπάσματος Walt, και στη συνέχεια καλύψαμε τα κρεβάτια με ύφασμα τοπίου. Στη συνέχεια, η Μπέκυ σημείωσε τα σημεία όπου θα πήγαινε κάθε τριαντάφυλλο, κάψαμε τρύπες στο ύφασμα και φυτέψαμε τα τριαντάφυλλα στις τρύπες.

Ο λόγος για αυτό ήταν να βοηθήσουμε στην καταστολή των ζιζανίων σε αυτόν τον κήπο, ενώ τα τριαντάφυλλα μεγαλώνουν και εγκαθίστανται, επειδή απλά δεν είχαμε τον χρόνο να βάλουμε σε φύλλα και να ξεριζώσουμε όλα τα παρτέρια φύτευσης με το χέρι. Μόλις τα τριαντάφυλλα γίνουν μεγαλύτερα, θα αφαιρέσουμε το ύφασμα του τοπίου και θα φυτέψουμε πολυετή φυτά και μικρούς θάμνους ανάμεσα στα τριαντάφυλλα. Ανυπομονώ να δω αυτόν τον κήπο να ζωντανεύει!

Μερικά αξιοσημείωτα αγαπημένα που φυτεύονται σε αυτόν τον κήπο είναι τα «Bishop Darlington», «Buff Beauty», «Penelope», «Sally Holmes», «Star of Republic» και «Windrush».

Σειρά από τριαντάφυλλα βερίκοκου στο Floret FarmΣειρές από τριαντάφυλλα στο Floret FarmΤο καλύτερο το έχω κρατήσει για το τέλος. Στην τέταρτη και τελευταία ανάρτηση αυτής της σειράς, θα βρείτε μια συνέντευξη με την Anne Belovich που τόσο γενναιόδωρα μοιράστηκε μαζί μας όλο αυτό το καλοκαίρι, λίγους μόλις μήνες πριν πεθάνει.


Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί από εμάς να εγκρίνουμε σχόλια πριν δημοσιευτούν.

Η Floret παραθέτει μόνο εταιρείες και προϊόντα που αγαπάμε, χρησιμοποιούμε και προτείνουμε. Όλες οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι δικές μας και η Floret δεν προσφέρει περιεχόμενο χορηγίας ούτε δέχεται χρήματα για κριτικές σύνταξης. Εάν αγοράσετε κάτι χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους λιανικής σε αυτήν την ανάρτηση, η Floret μπορεί να λάβει μια μικρή προμήθεια. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!