Σειρές από τριαντάφυλλα σε γλάστρες

A Rose Story Part 2: Propagating Old Roses

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για τα παλιά τριαντάφυλλα, εκτός από την άγρια ​​συνήθεια τους, το όμορφο άρωμά τους και την παλιομοδίτικη εμφάνισή τους είναι το πόσο εύκολα πολλά από αυτά μπορούν να πολλαπλασιαστούν μέσω μοσχευμάτων και να καλλιεργηθούν στις δικές τους ρίζες.

Τα δικά τους τριαντάφυλλα ρίζας, ενώ είναι πιο δύσκολο να τα βρείτε, είναι πιο εγκάρδια, πιο υγιή και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όταν τα παραγγείλετε από εξειδικευμένα φυτώρια, αποστέλλονται σε γλάστρες έναντι γυμνής ρίζας όπως αυτές που απεικονίζονται παρακάτω.

Το ωραίο με τις παλιές ποικιλίες τριανταφυλλιάς είναι ότι δεν προστατεύονται πλέον από πατέντες φυτών και μπορούν να πολλαπλασιαστούν νόμιμα.

Σειρές από τριαντάφυλλα σε γλάστρεςΠολλά σύγχρονα τριαντάφυλλα όπως τα υβριδικά τσάγια, τα floribundas και πολλές από τις νεότερες ποικιλίες David Austin πολλαπλασιάζονται συνήθως μέσω μιας διαδικασίας εμβολιασμού ή εκβλάστησης όπου οι αδειοδοτημένοι καλλιεργητές που έχουν άδεια να πολλαπλασιάσουν πατενταρισμένες ποικιλίες παίρνουν φυτικό υλικό από την ποικιλία που θέλουν και το εμβολιάζουν. ένα υποκείμενο.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στους καλλιεργητές τριανταφυλλιάς να τα παράγουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε μεγάλη εμπορική κλίμακα. Αυτά είναι μεγάλα τριαντάφυλλα με γυμνή ρίζα εμβολιασμένα και τα πρώτα που φύτεψα στον κήπο κοπής.

Η Erin Benzakein κρατά μια δέσμη από γυμνά τριαντάφυλλαΗ Erin Benzakein φυτεύει τριαντάφυλλα γυμνής ρίζαςΑπό την εμπειρία μου, το μειονέκτημα των εμβολιασμένων τριαντάφυλλων είναι ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικά συνολικά. Εάν αντιμετωπίσουν ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες, το πάνω μισό μιας εμβολιασμένης ποικιλίας θα πεθάνει και το υποκείμενο θα ζήσει, κάτι που δεν θα το καταλάβετε μέχρι την επόμενη σεζόν που θα ανθίσει με μια άσχημη ματζέντα/κόκκινη μονή άνθιση! Εάν ένα μη εμβολιασμένο (δική του ρίζα) τριαντάφυλλο σκοτωθεί στο έδαφος, θα αναπτυχθεί ξανά πιστό στον τύπο που είναι εξαιρετικό για κηπουρούς σε ψυχρότερα κλίματα. Από την εμπειρία μου, έχω ανακαλύψει ότι τα δικά μου ριζικά φυτά είναι συνολικά πιο υγιή και μακροβιότερα.

Διαβάστε περισσότερα  Παγωτό Peanut Butter Ice Cream - The Geek Homestead

Αν και προτιμώ να καλλιεργώ με δική μου ρίζα τριαντάφυλλα, σίγουρα δεν απαιτείται, και εξακολουθώ να έχω αρκετές εμβολιασμένες ποικιλίες στον κήπο μου που μεγαλώνουν υπέροχα. Αλλά αν μου δοθεί η επιλογή, προτιμώ να αγοράσω δικό μου root όταν είναι διαθέσιμο.

Τριαντάφυλλα στη φάρμα FloretΕίναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι παράνομη η διάδοση ποικιλιών με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Οι πατέντες των τριαντάφυλλων διαρκούν περίπου 20 χρόνια, οπότε αν υπάρχει μια ποικιλία που σκέφτεστε να διαδώσετε, θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι έχουν περάσει τουλάχιστον 20 χρόνια.

Εδώ είναι ένα υπέροχο άρθρο για το πώς να μάθετε ποιες ποικιλίες τριαντάφυλλων προστατεύονται από πατέντες φυτών και ποιες μπορείτε να πολλαπλασιάσετε ελεύθερα.

Απαλό ροζ τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν άγριαΔεν είμαι ειδικός όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό των τριαντάφυλλων μέσω μοσχευμάτων, αλλά είχα αξιοπρεπή επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχουν τόσες πολλές αντικρουόμενες συμβουλές εκεί έξω και μπορεί να είναι εξαιρετικά συντριπτικό όταν αρχίσετε να ερευνάτε τις διαφορετικές μεθόδους – υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε.

Ανοιχτό ροζ μονό τριαντάφυλλοΓια μένα, όταν πρόκειται για τον πολλαπλασιασμό φυτών οποιουδήποτε είδους, ειδικά των τριαντάφυλλων, είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Παίρνω όσα περισσότερα μοσχεύματα μπορώ, γνωρίζοντας ότι πολλά από αυτά δεν θα τα καταφέρουν.

Έτσι, όσο περισσότερα κάνω, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχω να το κάνω σωστά.

Συναρμολογημένη φωτογραφία ομαδικής ανθής και ανοιχτό ροζ τριαντάφυλλαΑφού συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε αποκόμματα από τη συλλογή της Anne, η οποία ήταν μια απροσδόκητη έκπληξη, ήθελα να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι είχαμε το υψηλότερο δυνατό ποσοστό επιτυχίας για αυτό το έργο, γι' αυτό επικοινώνησα με το Burling Leong στο Μπέρλινγκτον Ρόουζ (μία από τις αγαπημένες μου πηγές για σπάνιες και κειμήλια ποικιλίες), η οποία μοιράστηκε απλόχερα την τεχνογνωσία της.

Διαβάστε περισσότερα  Coffee Ice Cream - The Geek Homestead

Δίσκοι με μοσχεύματα τριαντάφυλλου σε θερμοκήπιο FloretΟ Burling συνέστησε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ομίχλης με λεπτό ακροφύσιο ομίχλης, έτσι ώστε τα μοσχεύματα να έχουν καλή ροή αέρα αλλά και επαρκή υγρασία.

Συνέστησε ένα μείγμα δύο τρίτων περλίτη και ένα τρίτο τύρφης ή κοκοφοίνικα και τη χρήση δίσκων 50 ή 72 κυψελών αντί για γλάστρες επειδή δεν απαιτούν τόσο χώμα ή χώρο και είχαμε πολλά μοσχεύματα να κάνουμε .

Σύμφωνα με τη συμβουλή της, άλλαξα από μια υγρή ορμόνη ριζοβολίας σε μια κονιοποιημένη έκδοση που ονομάζεται Hormex, η οποία ήταν πολύ εύκολη στη χρήση.

Η Erin Benzakein κρατά ένα τριαντάφυλλο για να μυρίσει η Nina Η ομάδα Floret εργάζεται στον πολλαπλασιασμό των μοσχευμάτων τριαντάφυλλου σε ένα θερμοκήπιο FloretΓια να προετοιμάσουμε τους δίσκους κυψελών, ανακατέψαμε τον περλίτη και την τύρφη μαζί, τον βρέξαμε και γεμίσαμε τους δίσκους με το μείγμα, σφίγγοντας τους στο τραπέζι για να αφαιρέσουμε τυχόν θύλακες αέρα.

Στη συνέχεια, η Τζιλ πέρασε με ένα μολύβι και τρύπησε εκ των προτέρων στο κέντρο κάθε κελιού μέχρι να χτυπήσει στο κάτω μέρος του δίσκου. Στη συνέχεια οι δίσκοι ήταν έτοιμοι να υποδεχθούν τα μοσχεύματα.

Η Erin Benzakein μοιάζει με μια δέσμη από τριαντάφυλλα κειμήλιαΗ Erin Benzakein εργάζεται στον πολλαπλασιασμό μοσχευμάτων τριαντάφυλλουΌταν ήμασταν στο Anne's, κόψαμε περίπου 12 ιντσών κομμάτια από τριαντάφυλλα (που ήταν στο πάχος ενός μολυβιού) από τα φυτά, τα δέσαμε ανά ποικιλία και τα μεταφέραμε από τον κήπο της στο αγρόκτημά μας σε βάζα με νερό.

Η ομάδα Floret εργάζεται στον πολλαπλασιασμό των μοσχευμάτων τριαντάφυλλου Μόλις επιστρέψαμε στο αγρόκτημα, επεξεργαστήκαμε τα μοσχεύματα κόβοντας κάθε μακρύ καλάμι σε μικρότερα κομμάτια που είχαν τουλάχιστον τρία μεσογονάτια (φύλλα) ανά τμήμα.

Στη συνέχεια αφαιρέσαμε τα κάτω φύλλα, αφήνοντας συνήθως ένα σετ φύλλων στην κορυφή του στελέχους αν δεν είχαν μαραθεί από το ταξίδι.

Η Jill Jorgensen βυθίζει ένα κόψιμο τριαντάφυλλου σε σκόνη ριζοβολίας Η Jill Jorgensen βάζει μοσχεύματα τριαντάφυλλου σε ένα δίσκοΣτη συνέχεια, βουτήξαμε το άκρο του στελέχους στη σκόνη ριζοβολίας και το γλιστρήσαμε προς τα κάτω μέσα από τις προηγούμενες οπές στο δίσκο των κυττάρων και σφίξαμε απαλά το χώμα γύρω από το στέλεχος.

Διαβάστε περισσότερα  Root Beer Ice - The Geek Homestead

Δίσκοι με φυτεμένα μοσχεύματα τριαντάφυλλου Δίσκοι με φυτεμένα μοσχεύματα τριαντάφυλλουΜόλις οι δίσκοι γέμισαν με μοσχεύματα, τους έβαζαν ετικέτες με το όνομα και την ημερομηνία της ποικιλίας και το έβαζαν κάτω από τα μυτερά, τα οποία άνοιγαν για λίγα λεπτά κάθε ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μετά άρχισε το δύσκολο κομμάτι… να περιμένει να δει αν δούλεψε.

Δίσκοι με φυτεμένα μοσχεύματα τριαντάφυλλουΔίσκοι με φυτεμένα μοσχεύματα τριαντάφυλλουΓενικά, τα μοσχεύματα χρειάζονται 4 έως 6 εβδομάδες για να ριζώσουν, μερικές φορές περισσότερο ανάλογα με την ποικιλία.

Μόλις είδαμε άσπρες ρίζες να αρχίζουν να σχηματίζονται και να βγάζουν το κάτω μέρος του δίσκου των κυψελών, στη συνέχεια τις μεταφυτεύσαμε πολύ απαλά σε μεγαλύτερες γλάστρες, ώστε να έχουν χώρο να απλωθούν.

Κοντινό πλάνο φυτεμένων τριαντάφυλλων μοσχευμάτωνΑυτά τα τρυφερά μικρά μοσχεύματα θα περάσουν το χειμώνα μέσα στο θερμοκήπιο (το οποίο διατηρείται ακριβώς πάνω από το μηδέν) και στη συνέχεια θα μεταφυτευθούν ξανά σε μεγαλύτερες γλάστρες την άνοιξη μόλις αρχίσουν να βλάπτουν.

Υποθέτω ότι θα τα καλλιεργήσουμε σε γλάστρες για τουλάχιστον ένα χρόνο προτού τα φυτέψουμε στον κήπο μόνο για να είμαστε σίγουροι ότι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Κοντινό πλάνο της φυτεμένης τριαντάφυλλων μοσχευμάτων που αναπτύσσονταιΕάν είστε ειδικός στην κοπή τριαντάφυλλων και έχετε οποιεσδήποτε συμβουλές ή κόλπα να μοιραστείτε, θα ήθελα να τα ακούσω στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Στην επόμενη ανάρτηση, θα μοιραστώ τα αγαπημένα μου φυτώρια τριαντάφυλλων εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και λίγα περισσότερα για το πώς φυτέψαμε τριαντάφυλλα εδώ στο αγρόκτημα.


Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί από εμάς να εγκρίνουμε σχόλια πριν δημοσιευτούν.