Η Erin Benzakein συγκομίζει τριαντάφυλλο στο χωράφι Floret

Μια ιστορία τριαντάφυλλου Μέρος 1: Πώς έφτασα στα τριαντάφυλλα

Αυτό το καλοκαίρι είχα την πιο εκπληκτική ευκαιρία να επανασυνδεθώ με την Anne Belovich, μια πολύ γνωστή και αγαπημένη ροζάριο που άφησε το στίγμα της σε τόσους πολλούς. Η Anne έζησε μια μακρά και όμορφη ζωή και δυστυχώς πέθανε λίγο αφότου έκλεισε τα 97 το περασμένο φθινόπωρο.

Είμαι τόσο ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω και είμαι τόσο εμπνευσμένη από το πόσο πλήρως και γενναιόδωρα έζησε τη ζωή της.

Η Erin Benzakein συγκομίζει τριαντάφυλλο στο χωράφι FloretΑυτή η ιστορία είναι μεγάλη, οπότε αποφασίσαμε να τη χωρίσουμε σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος είναι για το πώς γνώρισα την Anne και τη δημιουργία του κήπου μας με τριανταφυλλιές.

Το δεύτερο μέρος αφορά το πώς βοηθάμε στη διατήρηση της εξαιρετικής συλλογής της από τριαντάφυλλα και τη διαδικασία που χρησιμοποιήσαμε για τη διάδοση μερικών από τους σπάνιους θησαυρούς της.

Στο τρίτο μέρος, μοιράζομαι περισσότερα για τη συλλογή τριαντάφυλλων εδώ στο αγρόκτημα και τις πηγές μου για σπάνιες, δυσεύρετες ποικιλίες.

Και το τέταρτο μέρος είναι μια υπέροχη συνέντευξη με την Anne που θα σας αφήσει με κλάματα—ήταν μια από τις πιο εμπνευσμένες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η σειρά.

Σειρές από τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν στο Floret FarmΣυλλέγω σπάνιες, κειμήλια ποικιλίες τριαντάφυλλων για σχεδόν 20 χρόνια τώρα. Λίγο αφότου αγοράσαμε το σπίτι μας στην εξοχή, πήγα στη δουλειά προσπαθώντας να μετατρέψω το στρέμμα του τέλεια περιποιημένου γκαζόν σε έναν άγριο, μαγικό μυστικό κήπο εμπνευσμένο από όλα τα αγγλικά βιβλία κηπουρικής που έλεγξα στη βιβλιοθήκη.

Η Erin Benzakein πιάνει ένα τριαντάφυλλο Η Erin Benzakein συγκομίζει τριαντάφυλλαΛίγα χρόνια μετά το ταξίδι μου στην κηπουρική, έγινα πλήρης αγρότης λουλουδιών και έλαβα την πρώτη μου επιχορήγηση για να δοκιμάσω μια ευρεία γκάμα τριαντάφυλλων που ήταν γνωστό ότι είχαν πραγματικά υπέροχα τριαντάφυλλα κατάλληλα για κοπή. Μερικές από τις ποικιλίες ήταν από εδώ στις πολιτείες, αλλά πολλές έπρεπε να εισαχθούν από το εξωτερικό, κάτι που ήταν μια πολύ περίπλοκη, χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία.

Ο επιθεωρητής φυτών του USDA της περιοχής μας με συνέδεσε με μια ντόπια ροζάριο η οποία ήταν πολύ έμπειρη όσον αφορά τη διαδικασία εισαγωγής και προσφέρθηκε γενναιόδωρα να με καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα και να μου δείξει τις ρυθμίσεις της για τα φυτά σε καραντίνα μόλις φτάσουν στις πολιτείες. Και έτσι γνώρισα την Anne Belovich.

Ροζ τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν άγρια Η Anne είναι κάπως ένας θρύλος στον κόσμο των τριαντάφυλλων και έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς με το πάθος και τη γενναιόδωρη κοινή χρήση της. Η αγάπη της για τα τριαντάφυλλα ήταν μεταδοτική και ενώ άρχισε να ασχολείται με την κηπουρική αργότερα στη ζωή της (φύτρωσε το πρώτο της τριαντάφυλλο στα 60), έψαξε τον κόσμο και συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συλλογή από γιγάντια τριαντάφυλλα στη Βόρεια Αμερική και κατέληξε να γράψει πέντε βιβλία για το θέμα .

Διαβάστε περισσότερα  A Rose Story Part 3: Floret's Rose Collection

Η Erin Benzakein κρατά μια χούφτα ροζ τριαντάφυλλα Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο από ένα μικρό μάτσο ροζ τριαντάφυλλαΔεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τον κήπο της, που ήταν σαν να μπήκα σε έναν άλλο κόσμο. Η Anne και ο σύζυγός της Max ήταν τόσο ζεστοί οικοδεσπότες και μου έδωσαν ένα απόγευμα από τον χρόνο τους, περπατώντας με σε όλους τους όμορφους κήπους και τις δεκάδες κληματαριές πνιγμένες σε τοξωτά μπαστούνια από τριαντάφυλλα που μόλις έμελλε να ανθίσουν.

Κάθε φορά που νόμιζα ότι ήμασταν στο τέλος της περιοδείας, γυρνούσαμε μια γωνιά σε ένα άλλο τμήμα του κήπου γεμάτο με ποικιλίες για τις οποίες είχα διαβάσει μόνο σε βιβλία.

Μετά από εκείνη την πρώτη επίσκεψη, η Anne μου έδωσε την άδεια να επιστρέφω όσο συχνά ήθελα και επέστρεψα μερικές ακόμη φορές εκείνη τη σεζόν για να περιπλανηθώ και να εμπλακώ σε όλη τη μαγεία. Ήταν ένα απόλυτο θέαμα.

Αρπάχτηκα τόσο πολύ με το αγρόκτημα και το μεγάλωμα των παιδιών και προσπαθώντας να κρατήσω το κεφάλι μου πάνω από το νερό που έχασα την επαφή με την Άννα, αλλά κάθε Ιούνιο που όλα τα παλιά τριαντάφυλλα άνθιζαν στον κήπο μου, τη σκεφτόμουν και λαχταρούσα να φύγω πίσω.

Παλέτες με τριαντάφυλλα μπροστά από τα σπίτια με τσέρκι FloretΦύτευση σειρών τριαντάφυλλων στο χωράφι FloretFast forward καμιά δεκαριά χρόνια και επιτέλους είχαμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι γης να το ονομάσουμε δικό μας. Όταν πήραμε το αγρόκτημα ήταν μια κενή πλάκα ενός χωραφιού χωρίς καμία δομή. Ήταν δύσκολο να φανταστώ τι θα μπορούσε να γίνει, αλλά ένα από τα πράγματα που ήξερα ότι ήθελα να περιλαμβάνει ήταν ένας κήπος με τριανταφυλλιές — και να γεμίσω τη φάρμα με όσες σπάνιες και κειμήλια ποικιλίες μπορούσα να βρω στα χέρια μου.

Έτσι, πήγα στη δουλειά συλλέγοντας φυτά από ένα ευρύ φάσμα φυτωρίων και ειδικών καλλιεργητών σε όλη τη χώρα. Συνολικά, συγκέντρωσα περισσότερες από 250 μεμονωμένες ποικιλίες και σχεδόν 1.000 φυτά.

Φύτευση σειρών τριαντάφυλλων στο χωράφι Floret Φύτευση σειρών τριαντάφυλλων στο χωράφι FloretΜόλις μάζεψα όλα τα φυτά, η Becky Crowley (η οποία ήρθε από την Αγγλία για να με βοηθήσει να σχεδιάσω το αγρόκτημα) και ξεκινήσαμε να χαρτογραφήσουμε πού θα πάνε όλα. Στην Αγγλία, υπάρχουν τόσοι πολλοί εντυπωσιακοί κήποι για να επισκεφτείτε, από τους οποίους μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση. Αλλά εδώ στη Δυτική Ακτή, οι καθιερωμένοι κήποι είναι ελάχιστοι και το να βρεις κάποιους με παλιομοδίτικα τριαντάφυλλα είναι μια σπάνια απόλαυση.

Διαβάστε περισσότερα  Cinnamon Ice Cream - The Geek Homestead

Περάσαμε πολύ χρόνο στο αγαπημένο μου τοπικό φυτώριο, το Christianson's, και οι ιδιοκτήτες John και Toni ήταν αρκετά γενναιόδωροι για να μας αφήσουν να περιηγηθούμε και στον προσωπικό τους κήπο. Τόσο το νηπιαγωγείο όσο και ο κήπος του σπιτιού τους ήταν απίστευτα εμπνευσμένοι. Ήταν κατά τη διάρκεια μιας από τις συνομιλίες μας που ήρθε η Anne Belovich και αποφάσισα να επικοινωνήσω και να δω αν μπορούσαμε να την επισκεφτούμε.

Τριαντάφυλλα που μεγαλώνουν άγριαΕίχαν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που μιλήσαμε, αλλά η Anne, στα τέλη της δεκαετίας του '90, ήταν ακόμα το ίδιο υπέροχη όσο θυμόμουν.

Αν και δεν είχε την ενέργεια να μας πάει προσωπικά στον κήπο, η υπέροχη οικογένειά της έκανε μια ξενάγηση στις κυρίες κι εμένα και στη συνέχεια μας άφησε ελεύθερους με τις κουρευτικές μηχανές και τα σημειωματάρια μας για να κόψουμε όσα περισσότερα τριαντάφυλλα μπορούσαμε.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne BelovichΤην τελευταία φορά που επισκέφτηκα, οι εκτεταμένοι κήποι και οι χώροι ήταν τέλεια περιποιημένοι. Τα κρεβάτια ήταν κομμένα και καλυμμένα, τα τριαντάφυλλα είχαν εκπαιδευτεί στις όμορφες κληματαριές και τις καμάρες τους, και τα στρέμματα γκαζόν ήταν φρεσκοκομμένα.

Αλλά στα χρόνια που πέρασαν, ο Μαξ είχε πεθάνει και η Άννα δεν ήταν πλέον σε θέση να συμβαδίσει με το μνημειώδες έργο της συντήρησης των κήπων μόνη της.

Τριαντάφυλλα που σκαρφαλώνουν πάνω από κληματαριές και φράκτες Τριαντάφυλλα που σκαρφαλώνουν πάνω από κληματαριές και φράκτεςΕνώ ήταν ακόμα ένα αξιοθέατο, η φύση είχε εισχωρήσει και ο κάποτε τέλειος κήπος είχε γίνει άγριος. Τριαντάφυλλα σκαρφάλωναν ψηλά στα δέντρα, είχαν καταπιεί φράχτες και μικρά κτίρια και είχαν πνίξει εντελώς τις κληματαριά τους.

Στα πόδια τους είχαν πιάσει βατόμουρα και οι δυο τους συναγωνίζονταν για τον ίδιο χώρο.

Τριαντάφυλλα που σκαρφαλώνουν πάνω από κληματαριές και φράκτες Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο των τριαντάφυλλων που μεγαλώνουν άγριαΜετά την περιήγησή μας, ήμασταν όλοι απόλυτα συγκλονισμένοι από την άγρια ​​ομορφιά και το μέγεθος της συλλογής της Anne και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε από πού να ξεκινήσουμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν να γυρίσουμε σπίτι και να ξεκουραστούμε, να μαζέψουμε τις σκέψεις μας, να μαζέψουμε προμήθειες και να επιστρέψουμε το επόμενο πρωί για να πάμε στη δουλειά.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτάΗ νύφη της Anne, ο Teddie, μας έδωσε ένα αντίγραφο της λίστας τριαντάφυλλων 20+ σελίδων της Anne που περιελάμβανε κάθε ποικιλία στο ακίνητο και την πρόχειρη τοποθεσία του. Το δύσκολο πράγμα ήταν ότι τα ονόματα των τοποθεσιών ήταν συντομογραφία της Anne και δεν ήμασταν σίγουροι σε ποιο μέρος των κήπων αναφέρονταν και η Anne δεν μπορούσε να θυμηθεί τι ακριβώς βρισκόταν.

Διαβάστε περισσότερα  Πίτες χεριών κερασιών σε σχήμα καρδιάς

Καταφέραμε να εντοπίσουμε πλαστικές ετικέτες σε διάφορες ποικιλίες, αλλά πολλές είχαν ξεθωριάσει και ήταν δυσανάγνωστες ή ήταν εύθραυστες και θρυμματισμένες στα χέρια μας.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτά Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτάΈτσι, περάσαμε μερικές μέρες προσπαθώντας να ταιριάξουμε τη λίστα των τριαντάφυλλων με τις ποικιλίες που είχαν ετικέτες και να λύσουμε τα μυστήρια μέσω της διαδικασίας εξάλειψης και πολλής αναζήτησης στο Google.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αναγνωρίσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε όσα περισσότερα από τα τριαντάφυλλα μπορούσαμε, αλλά υπήρχαν ακόμα τόσα πολλά που παρέμεναν μυστήριο.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτά Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτάΑεροφωτογραφία του ακινήτου της Anne BelovichΗ μικρή μας ομάδα έσφυζε από ενθουσιασμό και όλοι πήραν ένα διαφορετικό μέρος του έργου.

Ο Chris τράβηξε φωτογραφίες και πλάνα από drone της ιδιοκτησίας, ώστε να μπορέσουμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ορόσημα και βασικά σημεία, ενώ η Becky σκιαγράφησε όλα τα κρεβάτια, τους φράχτες και τις κατασκευές σημειώνοντας κάθε ποικιλία που μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε για να συνδυάσουμε τελικά τις φωτογραφίες. θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πραγματικό χάρτη.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτάΗ ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτά Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτάΗ Νίνα ήταν σε περιπολία με βατόμουρα και έκοψε μονοπάτια μέσα από τις ράβδους για να μπορέσουμε να φτάσουμε στα τριαντάφυλλα. Η Τζιλ πήρε πολύ σοβαρά την επισήμανση και έφτασε στη βάση των φυτών με κάθε μέσο.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και παίρνει μοσχεύματαΗ Angela μάζεψε προσεκτικά κάθε ποικιλία και τις έβαλε στο νερό και στη σκιά του βαν. Έτρεξα τριγύρω σαν τρελός παίρνοντας εκατοντάδες μοσχεύματα και προσπαθώντας να βοηθήσω να αναγνωρίσω όλα τα μυστήρια.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne BelovichΈπρεπε να συνεχίσουμε να σταματάμε και να υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλον να αναπνεύσουμε γιατί ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι με τα τριαντάφυλλα και ακόμα σε σοκ που μας επέτρεψαν ακόμη και σε αυτόν τον μαγικό μυστικό κόσμο που είχε δημιουργήσει η Άννα.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτά Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτά Επιστρέψαμε άλλες τρεις φορές για να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερο υλικό κοπής μπορούσαμε, αλλά ένας ρεκόρ καύσωνα συμπύκνωσε το παράθυρο άνθισης, το οποίο είναι συνήθως περίπου ένας μήνας, σε 10 σύντομες ημέρες.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich και προσπαθεί να αναγνωρίσει φυτάΗ ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne BelovichΕίμαι ακόμα με δέος για το πόση πρόοδο κάναμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συνολικά, συγκεντρώσαμε περισσότερα από 1.000 μοσχεύματα από τα τριαντάφυλλα της Anne με την ελπίδα να τα πολλαπλασιάσουμε για να αναπτυχθούν στο αγρόκτημα και τελικά να μοιραστούμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες με άλλους.

Η ομάδα Floret επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne Belovich Η Erin Benzakein βγάζει μια φωτογραφία ενώ επισκέπτεται τους κήπους με τριανταφυλλιές της Anne BelovichΣτην επόμενη ανάρτηση, θα μοιραστώ τη διαδικασία για τον πολλαπλασιασμό των παλιών τριαντάφυλλων μέσω μοσχευμάτων.


Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί από εμάς να εγκρίνουμε σχόλια πριν δημοσιευτούν.